• Vlnr. Mila Mabelis en mevrouw Ruizendaal (docent Engels)

    Claudia Mabelis

Mila Mabelis wint Junior Speaking Contest.

21-04-2019, 09:29 | Lezersnieuws | Marc

De Junior Speaking Contest is de jaarlijkse wedstrijd, gehouden sinds 2004, waarin leerlingen van tweetalige scholen het tegen elkaar opnemen. Leerlingen uit de tweede en derde klas havo/vwo strijden om de beste van hun leerjaar te worden.

What makes the world go round

In Theater De Lieve Vrouw in Amersfoort brachten de finalisten een zelfgeschreven Engelse speech van maximaal 4,5 minuten ten gehore over het thema ‘What makes the world go round’. Na afloop van de speech kregen ze vragen van het question panel.

Dit jaar namen 86 tweetalige scholen deel aan de wedstrijd. 16 finalisten plaatsten zich na verschillende regionale voorrondes voor de finale. Alle finalisten konden een workshop volgen ter voorbereiding op de grote finale. Tweedeklasser Mila Mabelis van het Christelijk College Groevenbeek in Ermelo hield de beste Engelse speech en wonnen daarmee de Junior Speaking Contest 2019.

Juryoordeel

Een jury beoordeelde de finalisten op inhoud, originaliteit en overtuigingskracht van hun speech. Ook woog de jury mee hoe de leerlingen zich presenteerden en de manier waarop ze de vragen beantwoordden.

De jury was razend enthousiast over Mila's speech Is it the Sun or Something else? En noemde de insteek origineel. Verder had de speech een goede boodschap en gaf Mila goede antwoorden op de vragen. Ook de speech We are the 99% van Margriet werd geprezen door de jury. ‘Een helder betoog, goede structuur, humor en goede antwoorden op de vragen.’