• Middenveld met Rood Wit in het zwart

  tvbloeme
 • Mooie kans Rood Wit

  tvbloeme
 • Rood Wit scoort 1-1

  tvbloeme
 • Rood Wit scoort 1-2

  tvbloeme
 • Mooie kans Rood Wit

  tvbloeme
 • De Rood Wit verdediging hield stand

  tvbloeme

Mooie start Rood Wit in Hoevelaken met 1-2 winst

23-09-2018, 13:16 | Lezersnieuws | t.j.

Zaterdag begon op een regenachtige en winderige middag  de competitie in Oost 3B ook voor Rood Wit met de uitwedstrijd tegen Hoevelaken.

Beide teams misten door blessures veel spelers wat het spel in het begin niet ten goede kwam. Veel speelde zich af op het middenveld en de beide doelmannen behoefden niet of nauwelijks in actie te komen. Totdat in de 32e minuut Hoevelaken via Edwin Duijst op de vleugel doorkwam en deze de bal strak en laag voor het doel schoot waar Lex van Middelaar  de bal hard bij de 2e paal binnen schoot, 1-0.

Rood Wit kreeg in de 40e minuut een goede kans op de gelijkmaker toen Jeffrey Kleijer de bal hard inschoot, maar doelman Sjoerd Kloppenburg wist de bal weg te stompen. Drie minuten later werd de bal door Rood Wit wederom ingeschoten maar in eerste instantie goed tegen gehouden, echter, de terugspringende bal werd alsnog door Bart van Meerveld via de paal binnen geschoten zodat de eerste helft met een 1-1 stand werd afgesloten.

Rood Wit begon goed aan de tweede helft en kwam wat beter in hun spel. Vooralsnog wisten de beide verdedigingen de aanvallers de baas te blijven en creëerden de aanvallers nauwelijks een mogelijkheid. Tot in de 74e minuut toen Bart van Meerveld de bal in de diepte op Jop van Eyden speelde, die de bal mooi aannam en hard langs de doelman bij de eerste paal binnen schoot, 1-2.  Er werd gewisseld en Hoevelaken probeerde met een alles of niets strategie alsnog de gelijkmaker te forceren, maar de Rood Wit verdediging gaf geen krimp en wist de verdiende overwinning knap over de streep te trekken.  

Aanstaande zaterdag om 14.30 uur speelt Rood Wit op sportpark “De Eendracht” tegen Terschuurse Boys.