• overhandiging cheque aan Bio Vakantieoord

    Jelle Zijlstra

Motary brengt 15.000 euro op voor Bio Vakantieoord

27-05-2019, 08:50 | Lezersnieuws | ditta

Opbrengst 28e Motary - motortoertocht voor een goed doel - € 15.000,-

Zaterdag 25 mei is de 28e Motary gereden, georganiseerd door de Veluwse Motor Tour Club (VMTC) en de Rotary Club afdeling Ermelo-Putten namens de Stichting VMTC-Rotary.

De voorzitters van de organisaties overhandigden een cheque van € 15.000,- aan Frans Wientjes, directeur van het Bio Vakantieoord en een van zijn vrijwilligers. Deze opbrengst kwam tot stand dankzij de inschrijfgelden en vele sponsors, die wij nogmaals danken voor hun bijdrage. De vreugde werd nog verhoogd doordat de opbrengst door de NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind) is verhoogd met 50%, waardoor er uiteindelijk € 22.500,- naar het goede doel gaat.
Het Bio Vakantieoord geeft gezinnen met een meervoudig gehandicapt kind de kans om met elkaar een betaalbare vakantie te vieren op een park met aangepaste vakantiebungalows en toegespitste voorzieningen en activiteiten. Een aantal hulpmiddelen in de bungalows is verouderd en aan vervanging toe. De opbrengst wordt gebruikt voor de aanschaf van douchebad-wagens, een actieve lift en hoog-laag verzorgingsbedden.

Zo'n 600 motorrijders genoten van een prachtige tocht door Oost-Nederland met een vleugje Duitsland. Met een koffiestop bij de Marechaussee in Zevenaar, een warme maaltijd bij Agravit in Dorsten (Duitsland), limonade met een versnapering bij NEDCON in Doetinchem arriveerden de rijders in de loop van de middag weer in Putten voor de traditionele uitsmijter en herinnering. De reacties waren unaniem positief.

Voor meer informatie zie facebook en de website www.motary.nl.