• Adré en Marja Lichtendonk

    Eigen foto

Nieuwe zendingsarbeiders naar Bosnië

16-05-2019, 18:54 | Lezersnieuws | Neline

D.V. 9 juni 2019 hopen Adré en Marja Lichtendonk uitgezonden te worden door de GZB, om zich in te gaan zetten voor de opbouw van de kerk en de missionaire presentie in de samenleving in Bosnië. Wat zou het mooi zijn, als meer mensen God en Zijn genade leren kennen en vanuit Zijn vergevende liefde mogen leven.

In januari is het voorbereidingstraject voor hen gestart en op eerste Pinksterdag zullen ze worden uitgezonden vanuit de Oude Kerk in Putten. Het is een verlangen wat al vele jaren op de bodem van hun hart ligt en dit zal in vervulling gaan als alles gaat zoals ze hopen en bidden.

 

Bosnië-Herzegovina, het land waar zij heen zullen gaan, is een door de burgeroorlog (1992-1995) verscheurd land. Nog altijd zijn daarvan sporen en trauma’s aanwezig. Velen, vooral jongeren, zijn geëmigreerd naar het buitenland omdat ze vanwege grote werkloosheid geen toekomst zien in dit land op de Balkan. Het land Bosnië/Herzegovina kent drie grote bevolkingsgroepen. Bij deze groepen zijn religie en etniciteit nauw met elkaar verweven. Zo’n 50% van de bevolking is Bosniër en moslim, zo’n 30% Servisch-orthodox en zo’n 15% katholiek met een Kroatische achtergrond. De overgang naar een ander geloof ligt gevoelig. Het is in de beleving van de familie niet alleen een verandering van religie, maar ook het achterlaten van je wortels en identiteit.

Er zijn na de burgeroorlog kleine protestantse gemeentes ontstaan, die het verlangen hebben om het Evangelie in woord en daad door te geven. In totaal zijn er zo’n 800 leden, verdeeld over ongeveer 40 gemeenten.

Zij hebben hulp gevraagd. En daar willen Adré en Marja een bijdrage aan leveren. De liefde van Jezus, de Bron van vergeving en verzoening, verspreiden is wat hen drijft.

 

Voor meer informatie over het werk van Adré en Marja verwijzen wij u graag naar de website:

www.gzb.nl/adreenmarjainbosnie