OMS pakt volle winst tegen Langhenkel/HEC

09-04-2017, 14:40 | Lezersnieuws | Volleybalvereniging OMS Putten

In de laatste thuiswedstrijd speelden de dames van OMS zonder Susannah Halmans en Jantina Bakker, maar werd het versterkt met Lydia Bakker uit Dames 2. Opdracht was om in deze wedstrijd tenminste vier punten te halen om zodoende definitief afstand te nemen van de 10e plek (en daarmee ook de promotie/degradatie wedstrijden).

Eigenlijk was al snel duidelijk dat OMS zelf de regie bepaalde in deze wedstrijd. Zodra het tempo omhoog ging in de sets, had Langhenkel /HEC geen enkele kans. De service (o.a van Femke van der Heide) liep regelmatig goed, wat uiteindelijk resulteerde in twee prima sets die met respectievelijk 25-15 en 25-16 werden gewonnen.

In aanvallend opzicht stond met name Larissa Koedijker lekker te spelen en zij scoorde regelmatig met een harde aanval op het midden. Dat hielp zeker in de derde set waarin OMS de tegenstander te lang in de wedstrijd hield. Maar uiteindelijk ging ook deze set terecht met 25-22 richting de Puttense meiden, en waren de eerder genoemde vier punten binnen.

Echter ook de laatste set wilden de dames van OMS winnen. In deze set had OMS telkens een voorsprong en probeerde Langhenkel /HEC bij te blijven. OMS gaf geen krimp en bleef aan de positieve kant van de score. Op 21-19 kwam Femke van der Heide er in voor de service en dat zorgde er onder andere voor dat de setwinst (25-19) en de wedstrijd met 4-0 werd gewonnen.

De voorspelling dat OMS in de tweede seizoenshelft meer punten zou gaan halen blijkt te kloppen, in de tweede helft werd bijna het dubbele aan punten gewonnen ten opzichte van de eerste helft. Met deze gedachte gaat OMS proberen om het Pauwervoll (waarschijnlijk dan al kampioen ) lastig te maken in Ermelo. Dit is tevens de laatste competitiewedstrijd van het seizoen, waardoor een winnend resultaat een goede afsluiter zou zijn. Deze wedstrijd staat gepland op donderdag 20 april om 21.15u.