• Wij Putten hield afgelopen zaterdag een enquête rond de Bilderdijkstraat.

    Herman Luitjes

Omwonenden Aldi blij met bouwplannen

13-05-2019, 21:37 | Lezersnieuws | Luuk

Bewoners van de Jacob Catsstraat en de P.C. Hooftstraat zijn over het algemeen goed te spreken over de bouwplannen in hun wijk. Dat is duidelijk geworden in een wijkenquête die Wij Putten hier afgelopen zaterdag heeft gehouden.

In het gebied tussen de Jacob Catsstraat en de P.C. Hooftstraat gaat een aantal gebouwen tegen de vlakte, waaronder de scholen Op ’t Veld en de Akker, plus de oude sporthal. Voor de vrijgekomen ruimte heeft de gemeente plannen ontwikkeld voor een nieuw te bouwen school, een aantal speelterreinen en enkele tientallen woningen. De Aldi kreeg in de plannen toestemming om met tweehonderd vierkante meter uit te breiden. In twee informatieavonden zijn omwonenden op de hoogte gebracht van de plannen en hadden zij de gelegenheid om hun mening erover te geven.

Wij Putten wilde van omwonenden graag weten of zij tevreden zijn met de plannen zoals die er nu liggen en of zij voldoende in staat zijn gesteld om mee te denken over de inrichting van dit deel van de wijk. De partij is daarom afgelopen zaterdag de wijk ingegaan om deze vragen aan de bewoners voor te leggen.

Ze zijn behoorlijk tevreden over de gang van zaken, zo werd duidelijk. Wel werd duidelijk dat bewoners het erg jammer zouden vinden als de Aldi uit de wijk zou verdwijnen. “Het is een soort buurtsuper”, zo vatte een bewoner de gevoelens samen. Het vertrek is niet denkbeeldig, omdat de Aldi geen genoegen neemt met tweehonderd vierkante meter extra en deze toezegging de moeite van een verbouwing niet waard vindt. Het bedrijf heeft al laten weten zich op een andere locatie te oriënteren. Ook bleek dat velen in de wijk zeer gehecht zijn aan het speelveldje aan de achterzijde van de Aldi. Tot slot kwam aan het licht dat mensen voorkeur hebben voor de bouw van koopwoningen boven de realisatie van huurwoningen. Volgens fractievoorzitter Herman Luitjes van Wij Putten echter gebaseerd op de onterechte veronderstelling dat deze een mindere uitstraling zouden hebben. “Kijk eens naar de nieuwe woningen aan de Garderenseweg. Die zijn echt prachtig, helemaal niets mis mee.”