• De Molenaars van Molen Het Hert bij het kruirad

    Ela Geitenbeek

'Ontmoet de Molenaar' bij Molen Het Hert op Nationale Molendag

28-04-2018, 16:57 | Lezersnieuws | molenaars van

“Ontmoet de Molenaar”  Dit thema komt voort uit het feit dat het molenaarsambacht op de lijst van immaterieel cultureel erfgoed is gekomen, bij de Unesco.

Tijdens een rondleiding door dit prachtige eeuwenoude monument van Putten laat het molenaarsteam u de molen aan het werk zien. Sinds een aantal jaren wordt er Tarwe gemalen voor de bakker. Bakker Harrie van Looijengoed heeft zijn eigen Tarwe laten verbouwen op een akker in Putten. Deze Tarwe wordt op Het Hert vermalen tot grof meel, waarmee in een oude steenoven in Putten een overheerlijk broden “Kroonjuweeltjes” worden gebakken. Die op deze dag ook te koop zijn tijdens de molendag, bij de molen.

De molenaars hopen op voldoende wind zodat we ook het maalproces kunnen laten zien. 

Wie wat meer over klompen wil weten, ook dit ambacht wordt op deze dag gepresenteerd.

In de ochtend is er de Djembeband Bamba Usuku uit Putten!

Er wordt weer op ambachtelijke wijze paling en zalm gerookt door Cor Jansen. 

Er worden heerlijke pannenkoeken gebakken en geniet van een lekkere bak koffie met een lekkere plak cake! Ook dit jaar kunt u weer meedoen aan de prijsvraag, met mooie prijzen.

Voor de kinderen is er o.a. een springkussen. Ook zijn er mooie windmolentjes en molenkleur- en doeboekjes, voor de kinderen.

Op molendag wordt de DVD van de molen vertoond, de DVD is tevens te koop in de molen.

Meer en actuele informatie is te vinden op www.molenhethert.nl . 

Op Zaterdag 12 mei van 10 – 17 uur staan de deuren van Molen Het Hert, Halvinkhuizerweg 1 te Putten weer open voor iedereen