Onverdiend verlies Rood Wit in de 90ste minuut

11-02-2018, 20:20 | Lezersnieuws | tvbloeme

Rood Wit ging de tweede helft voor de winst, kreeg kansen om op voorsprong te komen maar wist die niet te verzilveren en 10 seconden voor tijd ging Batavia door een van richting veranderd schot er nog met de winst vandoor.

Batavia, de nummer twee van de competitie, begon sterk aan de wedstrijd en drukte Rood Wit met goed positiespel terug. Batavia werd echter door Rood Wit goed opgevangen zodat er niet veel kansen werden afgedwongen. Op het half uur mocht Batavia een vrije trap nemen die door Jeremy Loos direct op doel werd geschoten en de bal verdween met een stuit net voor René van Hemel in het hoekje, 0-1. Rood Wit werd gevaarlijk met hun uitvallen en in de 34e minuut stuurde Marijn van Meerveld de bal diep op Barry Grevengoed die de bal uitstekend langs doelman Demi Loet-Loetoer binnenschoot, 1-1.

De tweede helft had Rood Wit het betere van het spel en drukte Batavia achteruit. Al 2 minuten na rust kwam Marcel van Nieuwenhuizen na een vrije trap van Marijn van Meerveld vrij voor doelman Loet-Loetoer maar redde de doelman de situatie. Amper een minuut later werd de bal in goede positie door Jeffrey Kleijer strak ingeschoten maar de bal ging net voorlangs het doel. In de 61e minuut kreeg Batavia speler Tony Glastra rood en moest met 10 man verder. Rood Wit kwam met uitvallen langs de zijkanten gevaarlijk door maar de voorzetten waren slordig en kwamen net niet goed bij de spitsen om op doel geschoten of gekopt te kunnen worden. In de 71e minuut kwam Marcel van Nieuwenhuizen alleen richting de doelman, maar werd hij naar de rechter zijkant gedwongen zodat hij niet kon schieten. Met de doelman ver uit zijn doel kon zijn voorzet door de verdedigers worden weggewerkt. In de 88e minuut leek Rood Wit te gaan scoren toen Jeroen van den Brink alleen op doelman Demi Loet-Loetoer afkwam, hij wist de bal naar links te tikken op de ingevallen Job van Eijden die de bal in het doel leek te schuiven maar helaas schoot hij half langs de bal en was ook deze kans verkeken. En dus leek iedereen zich te verzoenen met een gelijkspel, maar dat werd het niet, want in de 90e minuut werd een afstandsschot van Anthonie Romijn heel ongelukkig van richting veranderd en ging de bal met een boog over René van Hemel onhoudbaar in het doel, 1-2. Pech voor de Rood Witten die gezien het spel minimaal een punt hadden verdiend.

Zaterdag speelt Rood Wit om 14.30 uur op "sportpark De Eendracht" tegen Zwart Wit.