• leerlingen Corlaer College en voorzitter Friends Indeed

    Remko Bor
  • menwagen met paard Biobos

    Gert-Jan Angenent

Opbrengst 27ste Motary 11.500 euro voor Friends Indeed

11-06-2018, 10:21 | Lezersnieuws | ditta

27e Motary, een geslaagde motortoertocht voor een goed doel

Zaterdag 9 juni is de 27e Motary gereden, georganiseerd door de Veluwse Motor Tour Club (VMTC) en de Rotary Club Ermelo-Putten namens de Stichting VMTC-Rotary.

Ruim 600 motorrijders genoten onder prima weercondities van een prachtige tocht door Oost-Nederland met een vleugje Duitsland. Met een koffiestop in Hengelo, een bord nasi in Eibergen en een ijsje in Megchelen kwam de stoet bij het Biobos Vakantieoord in Arnhem. Door alle faciliteiten genieten gezinnen met kinderen met een handicap hier van een onbezorgde vakantie. Er waren mooie ontmoetingen tussen motorrijders, vrijwilligers en de vakantiegasten. De speciaal geprepareerde menwagen met paard, in 2015 door de deelnemers bijeen gereden, had een prominente plek. In verband met de hitte was er dit keer een roze paard voorgezet. De laatste etappe ging over de Veluwe naar Putten voor de traditionele uitsmijter en herinnering. De reacties waren unaniem positief.

Mede dankzij de vele deelnemers en sponsoren was de opbrengst € 11.500,00.
De cheque is overhandigd aan de voorzitter van de stichting Friends Indeed en leerlingen van het Corlaercollege die een project voor kansarme kinderen in India uitvoeren. Zij staken deze dag de handen uit de mouwen bij het helpen van de ruim 100 vrijwilligers van de organiserende verenigingen bij de verzorging van de catering en het begeleiden van het verkeer.

Motorrijders en toeschouwers  konden kennis maken met het elektrisch motorrijden. Electric Motorcycles had op verzoek van de organisatie 2 elektrische motoren ter beschikking gesteld. Dankzij extra oplaadfaciliteiten konden 2 redacteurs van een motorblad de prestaties van de motoren beoordelen. Beide motoren waren strak ogende, mooi afgewerkte en makkelijk berijdbare motoren. Het rijden vergt wel enige gewenning, maar de elektrische motorfiets laat de komende jaren vast meer van zich horen.

Voor meer informatie zie facebook en de website www.motary.nl.