• Organist Evert van de Veen

    Eigen foto

Orgelconcert Evert vd Veen in Oude Kerk Putten

11-07-2019, 08:55 | Lezersnieuws | Concertcommissie

Op woensdag 17 juli zal Evert van de Veen een orgelconcert verzorgen op het meer dan 150 jaar oude Bätz-Witte orgel in de Oude Kerk van Putten. Evert is in Putten, als wekelijkse begeleider van de zondagse diensten en als dirigent van het mannenkoor Fontanus, geen onbekende. Hij zal bekende werken spelen van o.a. Bach, Young en Klaas Jan Mulder. Het concert begint om 20.00 uur en de kerk is vanaf 19.30 uur geopend. De toegang is vrij. Wel wordt er aan de uitgang een collecte gehouden.

Evert van de Veen werd geboren op 28 december 1963 in Voorthuizen. Al op jonge leeftijd begon hij met het volgen van orgellessen. Na lessen te hebben gevolgd bij zijn oom Evert van de Kamp en bij organist John Propitius, volgde een orgelstudie aan het Utrechts Conservatorium. Aan het conservatorium studeerde hij het hoofdvak orgel bij Theo Teunissen. Na zijn studie begon Evert als orgeldocent in de regio Voorthuizen. Nog steeds geeft hij les aan kinderen en volwassenen die zich willen bekwamen in het orgelspel.

Evert van de Veen is een veel gevraagd koorbegeleider. Evert is ook kerkorganist (“het mooiste aspect van mijn vak”). Hij speelt de zondagse erediensten in de Gereformeerde kerk van Voorthuizen en de Hervormde kerk (PKN) te Putten. Naast organist is Evert ook werkzaam als koordirigent. Op dit moment geeft hij leiding aan koren te Harderwijk, Staphorst, Putten, Doorn en Bennekom. Tevens werkte hij mee aan radio en t.v. uitzendingen. Er zijn een aantal solo-orgel CD’s van hem verschenen waarop hij te beluisteren is op orgels van Nederland, België en Duitsland. Tevens zijn er verschillende bundels met koraalbewerkingen voorr orgel van zijn hand verschenen.

In het vervolg van de serie zullen Everhard Zwart (24 juli), Harm Hoeve (31 juli) en Vincent de Vries (7 augustus) de concerten voor hun rekening nemen. Op 14 augustus zal de serie worden afgesloten met een prachtig slotconcert, verzorgd door André van Vliet, Marco den Toom en Arjan & Edith Post, met twéé orgels en trompetten.