• Joedy Hofman

    Judith vd Kamp

Orion met twee teams naar het NK trampoline

12-11-2017, 20:41 | Lezersnieuws | GV Orion

Op zaterdag 9 december a.s. is Sporthal de Rusheuvel in Oss het toneel van de Nederlandse Kampioenschappen trampolinespringen voor clubteams.

Afgelopen zaterdag was de laatste kans voor de springers van Orion om zich hiervoor te plaatsen.

In de E-klasse, waar de beste drie teams zich konden kwalificeren had het E2-team van Orion de voorgaande twee plaatsingswedstrijden afgesloten met 1e en een 4e plaats. Een goed resultaat was dus echt noodzakelijk voor plaatsing. Maar gelukkig wisten zij ook deze keer alle concurrentie achter zich te laten en mochten net als de 1e keer de gouden medaille in ontvangst nemen. Suzan Geurts, Susanne van de Geest, Yasmin Balallo en Mare van Rossen zullen namens Orion uitkomen op het NK in de E-klasse. Het E3-team met Dean van de Kamp, Glenn van de Kamp, Laura Meernik en Tara Goorhuis lieten een duidelijke vooruitgang zien en zij sprongen een stabiele wedstrijd. De nieuwkomers kunnen met trots terugzien op deze laatste wedstrijd. In het klassement eindigden zij op de 6e plek.

In de C-klasse was het ook nog even spannend van de springers van team C1. Zij waren weliswaar op beide voorgaande wedstrijden 2e, maar dit was zeker nog niet voldoende voor definitieve plaatsing voor het NK. Elske van Ommen, Joedy Hofman, Denise Regeer en Aurie Boeve waren deze keer wat minder in vorm. Zij sprongen een wat wiebelige wedstrijd, waardoor zij net naast het podium belanden op de 4e plek. Gelukkig was dit nog net voldoende voor plaatsing. Deze meiden zullen Orion vertegenwoordigen op het Nederlands Kampioenschap in de C-klasse.

Ook Kirsten Gramberg, die deze keer geen deel uitmaakte van een team liet weer een paar nette oefeningen zien.