• We begonnen natuurlijk met de warming up

    w.j. schaap
  • Schommelen in een super grote schommel

    w.j.schaap
  • Voor sommigen een allereerste kennismaking met de grote trampoline

    w.j.schaap

Orion organiseerde voor sporters uit Amsterdam met een verstandelijke beperking een sportmiddag

13-11-2017, 20:11 | Lezersnieuws | Cora Lindeboom

In het weekend van 3-5 november verbleef een groep van 19 verstandelijk beperkten in de leeftijd van 12- 20 jaar uit Amsterdam in een van de groepsaccommodaties in ons mooie Putten. Als gymnastiekvereniging Orion was ons gevraagd of wij bereid waren een sportmiddag aan te bieden waarbij de jongeren kennis konden maken met verschillende disciplines. Natuurlijk hebben wij dit met beide handen aangegrepen. Wat is er nu mooier om jongeren met een beperking een onvergetelijke middag te bezorgen!

Met een groepje enthousiaste leiding en bestuursleden hebben wij de handen in een geslagen om een leuk programma aan te bieden. Om kwart voor 3 werd de groep ontvangen in de Orionkantine met fris en iets lekkers. Wat hadden ze er een zin in! Dus snel sportschoenen aangedaan en de zaal in gegaan waar de eerste activiteiten al opgezet waren: 2 grote trampolines, een grote schommel in de touwen en banken aan een trapezestok die bevestigd was in de ringen. Natuurlijk eerst een goede warming up m.b.v. hoepels waar je van alles mee kunt doen. En toen…eindelijk de toestellen op. Er werden dingen voorzichtig geprobeerd, soms eerst met de begeleiding samen om dan uiteindelijk het ook alleen te doen. Wat een genot om deze jongeren zo te zien genieten!

Na een uur was het tijd om even uit te rusten, iets te drinken en te eten. Enkelen waren helemaal uitgeteld, maar vol enthousiasme werd er aan het 2e blok begonnen: een kleine kennismaking met het freerunnen: airtrack en springen/klauteren over de kasten. Op de andere helft van de zaal werd een spel gespeeld waarbij je met een stok een rubberen ring naar de overkant moest schieten om te proberen zo een kegel van de tegenstander om te gooien. Natuurlijk werd hier fanatiek gespeeld waarbij zo nu en dan ineens weer kegels rechtop stonden, die eerder omgegooid waren. Maar ja,…het is maar een spel.

Al snel liep het tegen vijven en werd er afgesloten met een hele korte line dance, waarbij een enkele jongere zelfs voorzien werd van hoed en zakdoek. En dan is er ook weer een tijd van gaan. Moe, bezweet, voldaan werd er afscheid genomen van de jongeren en hun begeleiding.

Wat was het genieten en nu maar hopen dat deze jongeren een plekje kunnen vinden op een van de plaatselijke sportverenigingen. Wat mooi dat wij binnen onze vereniging enkele Puttense jongeren met een beperking wekelijks een uurtje sport kunnen aanbieden.