• Fabian Jansen, uiterst rechts op de 1e rij, met De Orange Lions

    eigen foto

Rolstoelbasketballer Fabian met "De Orange Lions" naar Japan !

19-11-2017, 21:20 | Lezersnieuws | Mira Margarita

De uit Putten afkomstige Fabian Jansen is afgelopen week teruggekeerd van de Kitakyushu Cup. De Nederlandse rolstoelbasketballers deden mee aan dit internationale toernooi op uitnodiging van de Japanse Basketballbond.

Het toernooi werd gebruikt om ervaring op te doen op een internationaal toernooi voor dit relatief jonge team. Maar vooral ook om de jonge spelers zich te laten ontwikkelen. Dit was het belangrijkste doel van bondscoach Cees van Rootselaar en zijn assistent-coach Irene Sloof. Fabian was 1 van die jonge debutanten. De Orange Lions hebben veel ervaringen en indrukken opgedaan en behaalde een mooie 3e plaats in het verre Japan !

Maar De Orange Lions hebben zich ook maatschappelijk laten zien. Het team bezocht 2 Japanse scholen om kinderen kennis te laten maken met het rolstoelbasketbal.

Fabian speelt sinds 2012 bij de s.c. DeVeDo in Ermelo. Deze club heeft als doelstelling het aanbieden van aangepaste sporten voor mensen met een lichamelijke beperking op de Noordwest Veluwe.

Dat Fabian een echte Veluwse Doordouwer is blijkt wel uit het feit dat hij in 2015 gevraagd werd voor Nederland U18 en nog geen 9 maanden later voor U23. Sinds februari traint hij zelfs mee met de heren. Op dit moment traint deze doordouwer maar liefst 5x per week. Bij zijn thuisclub DeVeDo en 3 trainingen op Papendal, De trainingen op Papendaal voor Jong Oranje staan onder leiding van Irene Sloof.

Afgelopen januari mocht Fabian zelf mee met Jong Oranje naar het Jeugd EK in Italië. En nu dan met de heren naar Japan! Een geweldige prestatie voor deze Puttense Sporter!

Wilt u Fabian in actie zien ? Dat kan ! Kijk voor meer informatie op www.devedo.nl of op www.basketbal.nl voor meer informatie over het rolstoelbasketbal en onze Oranje helden en heldinnen.