Rood Wit '58 weet weer wat scoren is tegen Zwart Wit '63: 1-5

02-10-2016, 19:10 | Lezersnieuws | tvbloeme

Putten 01-10-2016

Vier wedstrijden lang had geen Rood Witter het net weten te vinden. Vandaag tegen Zwart Wit lukte het opeens vier spelers…

Rood Wit begon wat angstig en het eerste kwartier was het alleen Zwart Wit wat de klok sloeg. Dat resulteerde al in de 10e minuut in de 1-0 door een doelpunt van Mohammed Aheddouch. Het leek wel of Rood Wit door dit doelpunt werd wakker geschud, ze werden gevaarlijker en op het kwartier speelde Barry Grevengoed Nield Dunsbergen aan die met een prachtig afstandsschot over de doelman de 1-1 binnen schoot. Eindelijk was de ban gebroken, eindelijk werd er vrijuit gespeeld en werd er ook met lef gevoetbald. Dat werd in de 32e minuut beloond met een 2e doelpunt toen Bart van Meerveld Barry Grevengoed aanspeelde en deze de bal mooi buiten bereik van doelman David Houtman in de verre hoek binnen schoot.

Zwart Wit probeerde het ook met een afstandsschot met doelman René van Hemel pakte de bal met een mooie redding. Net voor rust gaf Wilfred van den Brink een prima pass op Barry van Grevengoed die zijn 2e doelpunt liet aantekenen, 1-3.

Met de wetenschap dat de verdediging van Rood Wit staat al weken staat zag het er met deze ruststand prima uit voor de puttenaren.

De tweede helft gaf Rood Wit het initiatief niet uit handen en wilde vanaf de aftrap duidelijk maken dat de doelpuntenhonger nog niet gestild was. Na een uur spelen werd de bal door Barry Grevengoed voor het doel gebracht en ineens uit de lucht ingeschoten door Marcel van Nieuwenhuizen, 1-4. Over en weer kwamen er nog wat mogelijkheden maar de wedstrijd was gespeeld. Zeker nadat Mounier Elablak met twee keer geel uit het veld werd gestuurd. In de 44e minuut was het feest voor Rood Wit helemaal compleet toen Jeffrey Kleyer op een voorzet van Johan van den Brink de eindstand van 1-5 op het scorebord liet noteren.

Na de overwinning van vandaag staat Rood Wit op plaats elf.

Volgende week zaterdag speelt Rood Wit op sportpark "De Eendracht" om 14.30 uur tegen BAS.