• eerste grote kans Rood Wit

  tvbloeme
 • tweede grote kans Rood Wit

  tvbloeme
 • Hands met doorgebroken speler

  tvbloeme
 • Rood Wit in de opbouw

  tvbloeme
 • Bal van de lijn ngehaald

  tvbloeme
 • De goede voorzet

  tvbloeme
 • drie seconden later het doelpunt

  tvbloeme
 • En de vreugde

  tvbloeme
 • En de volgende grote kans

  tvbloeme

Rood Wit en Zwart Wit delen de punten 1-1

24-04-2016, 22:32 | Lezersnieuws | tvbloeme

Putten 23-04-2016. Op deze gure zaterdagmiddag in Harderwijk kreeg het publiek een leuke en spannende wedstrijd voorgeschoteld waarbij Zwart Wit misschien iets meer op de Rood Wit helft speelde maar de Roodwitten meer kansen creëerden.

Om zich uit de gevarenzone te spelen moesten beide teams voor de overwinning gaan, maar tevens zou verliezen een zeer slechte zaak zijn. De wedstrijd was nauwelijks begonnen toen Kevin van Hierden met een prima dieptepass Rood Wit spits Barry van Grevengoed alleen voor doelman David Houtman zette, maar de doelman redde prima. Rood Wit ging op dezelfde voet door, er kwamen nog meer goede kansen maar er werd slordig mee omgegaan. Aan de andere kant kwamen en ook voor het Rood Wit doel een paar kansen voor Zwart Wit maar zowel Jordao Jisapaly als Mohammed Aheddouch vonden doelman René van Hemel op hun pad die met prima reddingen een doelpunt voorkwam.

De tweede helft kreeg Rood Wit meteen in de eerste minuut een geweldige kans om de score te openen. Marcel van Nieuwenhuizen ging alleen op de doelman af maar hij speelde de bal breed op de meegelopen Barry Grevengoed en bij die actie wist de meegelopen Sander Bruinink de bal nog net tot hoekschop te verwerken. Nauwelijks 8 minuten later kreeg Marcel van Nieuwenhuizen de bal opnieuw goed aangespeeld, hij schoot vanaf de zijkant prima in maar de bal werd op de doellijn door een verdediger weg getrapt. In de 68e minuut was het de beurt weer aan Zwart Wit om gevaarlijk te worden. Sigi Carrera haalde goed uit maar doelman René van Hemel liet zien dat hij niet voor niets in het doel stond. Vier minuten later gaf Barry Grevengoed van links een prima voorzet op Jeffrey Kleijer die de bal prima binnen schoot 0-1. Twee minuten had de wedstrijd beslist kunnen worden. Rood Wit speelde een diepe pass door het midden op Barry Grevengoed die alleen op de doelman leek af te stevenen maar de laatste man die de bal over zich heen zag gaan sloeg de bal met de hand weg wat over duidelijk rood had moeten betekenen maar de scheids deed het af met slechts geel. In de 82e minuut was het een zondagsschot van Sigi Carrera wat Zwart Wit alsnog op gelijke hoogte met Rood Wit bracht. Onhoudbaar vloog de bal in de kruising.

De laatste minuten werd het nog gevaarlijk voor beide doelen maar de eindstand bleef 1-1.

Volgende week speelt Rood Wit om 14.30 uur uit tegen Stroe.