• 'Fontanus'in de Oude Kerk Putten

    Adri Benschop

Samen zingen met 100 man, iets voor jou?

11-01-2019, 16:46 | Lezersnieuws | H.

Vraag het aan de leden van het Christelijk Interkerkelijk Mannenkoor “Fontanus” en de antwoorden zijn voorspelbaar. De een zegt: “Ik wist van tevoren niet dat zingen zo leuk zou zijn!” en een ander antwoordt: “Ik had er jaren eerder mee moeten beginnen!”

Zeg nou niet dat je niet zingen kunt of dat zingen niets voor jou is. Dat zeiden veel van onze leden indertijd ook. Bij “Fontanus” gaat het nu juist om de samenzang. We zijn allemaal koorzangers, we hoeven geen solist te zijn. Het is geweldig om met zo'n grote groep mannen samen geestelijke liederen te zingen. Onder de enthousiaste leiding van dirigent Evert van de Veen worden met discipline en humor de mooiste liederen ingestudeerd. In de pauze is het gewoon gezellig. ”Fontanus” is een hechte club waar de mannen omzien naar elkaar. Een nieuw lid heeft het ooit eens gezegd: “Het voelt net alsof ik er 100 vrienden bij heb gekregen!” Hoe mooi is dat?

Januari is de maand van de goede voornemens. Waarom zou je dan niet op dinsdagavond in “De Aker” komen luisteren? Of beter nog, zing lekker mee. En weet je, het is bewezen dat zingen niet alleen leuk maar ook heel gezond is. Het stimuleert je ademhaling en je bloedsomloop en is stressverlagend. 

“Fontanus” oefent elke dinsdagavond tussen 8.00 en 10.00 uur in de grote zaal van Kerkelijk Centrum “de Aker” aan het Fontanusplein in Putten. Zien we je binnenkort?