• Toiletgebouw El Seibo, Dominicaanse Republiek

    Seibo Werkgroep Putten

Seibo Werkgroep bouwt 34 toiletten in sloppenwijken

20-08-2018, 09:21 | Lezersnieuws | Ren?

De Seibo Werkgroep Putten heeft deze zomer maar liefst 34 toiletten gebouwd in de sloppenwijken van El Seibo in de Dominicaanse Republiek. Het Nederlandse team is ondersteund door de lokale bouwvakkers waarmee de toiletgebouwen zijn gebouwd.

100 toiletgebouwen

De afgelopen jaren heeft de Seibo Werkgroep toiletten gebouwd in de sloppenwijk en inmiddels staan er meer dan 100 toiletgebouwen. De toiletten zijn gebouwd voor gezinnen die nog geen sanitaire voorziening hadden. De materialen die lokaal zijn ingekocht worden vervolgens afgeleverd op de bouwlocaties waarna de toiletgebouwen worden opgebouwd. Het gat in de grond dat de beerput vormt is door de mensen in de sloppenwijken zelf gegraven.

Sloppenwijken

De Seibo Werkgroep ziet terug op een geslaagde periode. Door de steun van vele organisaties en mensen in Putten en daarbuiten kon er ook deze zomer gebouwd worden in de sloppenwijken. De werkperiode voor de zomer van 2019 is, onder voorbehoud, van maandag 22 juli tot en met zaterdag 10 augustus 2019. Heb je belangstelling om mee te bouwen in El Seibo en ben je minimaal 16 jaar? Dan kun je contact opnemen met de Seibo Werkgroep.

Informatie

Meer informatie over de Seibo Werkgroep staat op de website http://seibowerkgroep.nl. Contactpersonen: Johan Bos, telefoonnummer 0341-750254, e-mail johan@seibowerkgroep.nl en Stoffel Bos, telefoonnummer 0341-357011, e-mail stoffel@seibowerkgroep.nl.