Startbijeenkomst Project Steunouder.

13-04-2018, 10:23 | Lezersnieuws | Stichting Welzijn Putten

Ouders kunnen soms door allerlei oorzaken de verzorging en opvoeding van hun kind (tijdelijk) moeilijk alleen aan. Steunouders bieden deze ouders een steuntje in de rug door het kind één of twee dagdelen per week aandacht te geven. Zo kan de ouder van het kind energie op doen en de eigen verantwoordelijkheid voor de opvoeding van het kind behouden.

 

Steunouder is bedoeld voor ouders met bijvoorbeeld psychische klachten, een verstandelijke handicap en/ of andere problematiek. Het gaat om ouders die zelf niet beschikken over een netwerk waarop zij beroep kunnen doen. Steunouders zijn een soort de “tante en oom” of “oma en opa” bij wie het kind terecht kan  voor één dagdeel per week. Zij bieden een steuntje in de rug. Het kind blijft bij de ouder wonen. De ouder behoudt de eigen regie. Steunouder voorkomt de inzet van (zwaardere) hulpverlening.

 

Stichting Welzijn Putten gaat dit project in Putten uitvoeren en organiseert daarom een startbijeenkomst op dinsdag 24 april van 16.00-18.00 uur in Stroud. Het doel van de startbijeenkomst is om de Puttenaren en iedereen die in Putten met kinderen van 0 tot en met 13 jaar werkt kennis te laten maken met het project, de werkwijze en de mogelijkheden. Natuurlijk zijn mensen die op zoek zijn naar leuk en inspirerend vrijwilligerswerk van harte welkom op de startbijeenkomst om kennis te maken met dit unieke project.

 

Iedereen die de startbijeenkomst wil bijwonen kan zich aanmelden bij Tanja van Driel van SWP via telefoonnummer 0341-357078 of stuur een e-mail naar: tvdriel@swputten.nl ook kunt u bij haar terecht voor meer informatie over het project Steunouder.