• Start Lions toertocht 2017

    Lions Putten

Toertocht Lions Putten brengt € 5000,- op voor KiKa

17-09-2017, 21:30 | Lezersnieuws | Lup van de Bunt/Lions Putten

Zaterdag 16 september organiseerde de Lions Club Putten "Arkemheen" voor de 2e keer een toertocht met oude en zeldzame auto's. Er reden allerlei bijzondere auto's mee, variërend van een Talbot Samba uit de begin jaren '80, een Jaguar E-type tot een Porsche 911. Eén van de eyecatchers dit jaar, was een Bentley Speed SIX uit 1930.

Het was aan de burgemeester om de eerste paar auto's af te vlaggen. De deelnemers vertrokken vanaf het Fontanusplein in een druilerig regentje en reden via allerlei binnen wegen naar de finish in Hilversum. Totaal verschenen er 46 auto's aan de start. De lengte van de tocht was ongeveer 160 kilometer.

Dankzij de teams en de sponsoren hielpen zij met hun inschrijf- en sponsorgelden mee aan het goede doel Stichting Kinderen Kankervrij 'KiKa'. Onderweg was er een gezamenlijke lunch in de bossen van Lage Vuursche die door vrijwilligers werd bereid. De Lidl stelde gratis alle ingrediënten hiervoor ter beschikking. De toertocht werd afgesloten met een gezamenlijk diner in "Groot Kievitsdal" in Hilversum.

Tijdens het diner werd een cheque overhandigd aan Stichting KiKa van € 5000,-. KiKa heeft als doelstelling 95% genezing voor kinderen met kanker en daar is hulp hard bij nodig. Samen helpen we zo kinderkanker de wereld uit.

De toertocht was mogelijk dankzij de hoofdsponsor Van Doorne Advocaten uit Amsterdam en een groot aantal sponsoren, zoals Koninklijke Volker Wessels Stevin, Ekris BMW, Klein Mode, Guliker's Gas- en Oliehandel, Hästens Store Amersfoort, Modesta Putten en Uniforce Harderwijk. Grand café de Hertogh eten & drinken stelde gratis haar locatie ter beschikking. De deelnemers kregen hier 's ochtends heerlijke koffie aangeboden. Bakkerij Harrie van Looijengoed zorgde voor iets lekkers voor bij de koffie. Onderweg werd Pon Dealergroep uit Leusden aangedaan waar de deelnemers zich konden verlekkeren aan de nieuwste modellen van Porsche onder genot van frisdrankjes en hapjes.

Lions Putten "Arkemheen" is een zogenaamde "WE SERVE"- club, waarbij een groep mannen van diverse pluimage zich inzetten, om gelden te verzamelen of klussen te klaren voor het goede doel in en om Putten. Zo werd vorig jaar voor het eerst een toertocht voor oude en bijzondere auto's georganiseerd voor Stichting "Jarige Job", waarbij € 5.000,- ingezameld werd.

www.lionsputten.nl