• Antoine Sanders in actie

    Triton Putten

Triton ontsnapt in Kampen

22-01-2017, 10:11 | Lezersnieuws | TritonPutten

De waterpoloheren van Triton hebben afgelopen zaterdag geen averij opgelopen in de strijd om de titel. De reserves van Deltasteur verrassen met regelmaat dus op voorhand zou het lastige wedstrijd worden. Pas in de slotfase kon Triton pas de wedstrijd beslissen.

Met coach Alidaan van Losenoord op de kant begonnen de Puttenaren voortvarend. Na enkele schermutselingen voor beide goals was het Antoine Sanders welke de eerste score op het bord bracht. Aanvallend liep het goed en werd vrij gemakkelijk de vrije man gevonden. Met kansen op meer was het Deltasteur welke van zich af beet met twee doelpunten. Voor het verstrijken van de periode werd de stand gelijkgetrokken door Eelco Bakker.

Vanaf de tweede periode begon Triton moeizamer te spelen. De zekerheid aan de bal verdween en steeds vaker werd de verkeerde keuze gemaakt in aanspelen van een teamgenoot dan wel in het correct verdedigen. Deltasteur maakte daar handig gebruik van en kon scoren. Erik Westerbroek kon gelukkig de stand weer gelijk trekken door mooie actie doeltreffend af te ronden.

Snel in derde periode kon Triton wederom scoren door Eelco Bakker en kreeg men enkele grote kansen om de score verder op te voeren. Helaas was het zelfvertrouwen ontoereikend en schutterde de spelers daarin opzichtig om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Ook verdedigend liet Triton het steeds vaker gebeuren. Een middenvoor goal van Deltasteur trok de stand weer gelijk en zou de vierde periode uiteindelijk de beslissing brengen.

Qua spelbeeld liet het allemaal te wensen over. Erg veel ging niet goed, de spanning sloop aan beide kanten in de ploegen wat duidelijk te zien was in het foutenfestival. Halverwege de periode kreeg Triton een uitgelezen mogelijkheid de wedstrijd definitief in het slot maar ook nu faalde de ploeg in het uitspelen van de overtal situatie. Nadat de laatste minuut was aangebroken golfde het spel heen en weer. Deltasteur kreeg in een van de laatste aanvallen een goede kans om kansrijk te gaan zijn maar verspeelde de bal. In de daaropvolgende contra aanval was het Eelco Bakker welke 22 seconden voor het eindsignaal de bevrijdende 4-5 liet aantekenen.

'Dit soort wedstrijden maakt je kampioen', aldus een opgeluchte coach van Losenoord na afloop. We konden niet goed in ons vertrouwde spel komen, daarbij maakten we soms de gekste keuzes. Snel vergeten, lering uit verbeterpunten trekken en genieten van de punten!