Triton wint gelijkopgaande wedstrijd

12-11-2017, 10:50 | Lezersnieuws | Triton Putten heren 1

Voor de heren van Triton stond een belangrijke wedstrijd op het programma. Na drie keer op rij te hebben verloren, werd het tijd voor een overwinning. De tegenstander van vandaag was Natare uit Aalten die vorig seizoen gedegradeerd is uit de derde klasse bond, maar het seizoen wisselvallig startten. Er lagen kansen voor de overwinning.

De eerste periode startte met kansen over en weer. Bij Triton werd midvoor Erik Westerbroek veelvuldig gevonden. Uit een van deze aanvallen kreeg Triton een manmeer situatie die prima ingeschoten werd door Harold Mons. Natare kon iets terugdoen maar het was wederom Harold Mons die uit een inzwemactie de bal in kon tikken. Een periode met vele uitsluitingen volgde. Natare maakte hier gebruik van en scoorde de gelijkmaker. Vervolgens bracht Erik Weterbroek Triton weer aan de leiding uit een moeilijke hoek. In de laatste seconden was het zaak de boel achter dicht te houden, maar helaas lukte dit niet en maakte Natare in de zoemer gelijk.

De tweede periode had Natare meer overwicht en was Triton slordig in de aanval. Dit resulteerde in twee doelpunten van Natare. Jens Slofstra maakte de aansluitingstreffer, maar Natare scoorde snel weer twee doelpunten. Aan het einde van de periode kreeg Triton nog een manmeer die Harold Mons kon afmaken.

In de derde periode was het zaak om bij te blijven. Met een verschil van twee doelpunten waren er nog genoeg kansen om de overwinning te behalen. Na kansen over en weer maakte Natare het eerste doelpunt. Het was daarna Triton dat de klok sloeg. Na nog een niet afgeronde manmeer situatie was het Harold Mons die zijn vierde van de avond maakte.

De vierde periode: alles of niets. Triton had deze periode de wedstrijd in handen. Al snel maakte Stefan Boers de aansluitingstreffer. De sterke spelverdeler van Natare werd uit de wedstrijd gespeeld en Natare kreeg hierdoor geen kans om gevaarlijk te worden. Het was daarna Erik Westerbroek die via een mooie midvoor actie de gelijkmaker maakte. Triton had Natare op dit moment op de hakbijl en het lukte door wederom Erik Westerbroek om op voorsprong te komen. Het lukte niet om het achterin dicht te houden, door een afstandsschot van Natare. Het stond weer gelijk en met nog 45 seconde op de klok wist Triton dat ze nog een aanval hadden. Uit deze aanval was het Mark Jonker uit heren 3 die met een hard schot de winnende goal maakte.