• Roy Jansen (wit) speelde zijn laatste thuiswedstrijd voor Triton

    R. Vaarkamp

Triton wint van De Spreng

07-04-2019, 09:49 | Lezersnieuws | Eelco

De waterpoloërs van Triton hebben hun toch al geweldige 2e seizoenshelft wederom verlengt door de zege op middenmoter De Spreng. In een gelijkopgaande wedstrijd, kon Triton in de laatste periode een versnelling hoger spelen om een ruime overwinning te boeken. Via periodestanden van 3-2,1-0, 2-2 4-0 werd een mooie 10-4 behaald.

De wedstrijd van zaterdagavond was er een zoals ook de drie voorgaande ontmoetingen. De Spreng heeft regelmatig moeite om met een volle bezeting aan te treden maar blijkt keer op keer een zeer moeilijk te bespelen tegenstander voor Triton. De uitwedstrijd werd op soortgelijke wijze in december nog verloren. Triton startte goed en kwam in de eerste periode op een 3-2 voorsprong door doelpunten van topschutters Erik Westerbroek en Stefan Boers (2x).

In de tweede periode waren er voldoende kansen voor Triton maar was het alleen Erik Westerbroek die doeltreffend was. Opmerkelijk was dat in die fase de thuisploeg maar liefst 4 keer achter elkaar een ondertal wist te overleven door zeer actieve verdediging neer te leggen, iets waar De Spreng duidelijk moeite mee had en niet tot scoren kon komen.

In de 3e periode leek De Spreng toch weer aan te sluiten en het Triton alsnog moeilijk te gaan maken. Met wederom doelpunten van Boers en Westerbroek kon de marge van 2 vastgehouden worden waarmee aan de laatste periode werd begonnen (6-4). Daarin werd eindelijk het verschil gemaakt. Conditioneel was Triton een klasse beter en wist keer op keer door de verdediging van De Spreng heen te spelen. Met doelpunten van Geelco Koetsier 2x, Jens Slofstra en Roy Jansen werd op 10-4 geeindigd. Een mooi moment in de laatste minuut was de publiekswissel voor Roy Jansen, die zijn laatste thuiswedstrijd voor Triton speelde en dat deze avond met een mooi doelpunt kon bekronen. Jansen zal wegens een verhuizing volgend seizoen geen deel maar uitmaken van de Puttense selectie.

Coach Gerard Wiltvank was helder na afloop; 'goed gewerkt en conditoneel vele malen beter dan de tegenstander. Complimenten voor de ploeg!' Door de winst heeft Triton nog steeds zicht om als 7e te eindigen op de ranglijst. Echter, dan moet er volgende week wel zelf gewonnen worden in de lastige uitwedstrijd tegen de Houtrib en is het hopen dat De Spreng ook haar laatste wedstrijd verliest.