• Oogstfeest Mariahoeve

    H. Bakker

Tropische omstandigheden oogstfeest Mariahoeve

06-08-2018, 15:48 | Lezersnieuws | Eelco

Ondanks de tropische omstandigheden kan de organisatie van het Oogstfeest op de Mariahoeve tevreden terugkijken; waar de laatste jaren regelmatig regen als spelbreker fungeerde was afgelopen zaterdag de hitte een grote uitdaging. Vooral bezoekers voor de marktkramen (en natuurlijk de marktkraamhouders) was het zwaar wegens de brandende zon. In de week voorafgaand zagen enkele kraamhouders de warmte als een groot struikelblok wat er toe leidde dat er minder kramen aanwezig waren dan daadwerkelijk hadden toegezegd.

Helaas was er voor de klassieke oogst- en landbouw ambachten dit jaar weinig mogelijk. Mogelijkheid om te oogsten op handmatige wijze dan wel met de paarden was er niet. Tot overmaat van ramp begaf ook de dorsmachine het op vrijdag waardoor ook deze zaterdag niet kon demonstreren. Overigens waren er nog wel genoeg andere ambachten; de mandenvlechter en klompenmaker hadden veel bekijks net als het spinnen en kantklossen.       

Veluwe FM zorgde voor de muzikale ondersteuning met heel de dag live radio. De Puttense boerendansers zorgde voor de folklore en zorgde een heuse veiling van oude gereedschappen en andere bijzondere werktuigen voor een belangrijk hoogtepunt van de dag.

Tot slot maakte de inzet en bijdrage van de talloze vrijwilligers rondom het oogstfeest Mariahoeve de dag compleet.