• Team Schuiteman

    Bakkerij Schuiteman

Twee gouden bekroningen voor Bakkerij Schuiteman

19-04-2019, 17:05 | Lezersnieuws | Frances

GARDEREN / VOORTHUIZEN – Voor de derde maal binnen een jaar is Bakkerij Schuiteman in de prijzen gevallen. Na onderscheidingen voor de speculaas en oliebollen in 2018, zijn deze week de Haantje Pik en het saucijzenbroodje van de bakkerij met goud bekroond door het Nederlands Bakkerij Centrum in Wageningen. Deze zogenaamde Gouden Bekroningen geven aan dat de producten niet alleen voldoen aan strenge kwaliteitseisen, maar zich ook in kwaliteit, smaak en uitstraling onderscheiden. “Het kan niet op”, glundert eigenaar Sander van den Top. “Geweldig om te zien dat het ambachtelijke werk van ons team steeds weer beloond wordt.”

Bakkers die kwalitatief hoogwaardige producten bakken, komen in aanmerking voor een Gouden Bekroning. Tijdens de keuring, uitgevoerd door kritische keurmeesters van het Nederlands Bakkerij Centrum, kijkt men naar diverse aspecten van het product. De geanonimiseerde producten worden beoordeeld op onder meer vorm, kleur, geur en smaak/aroma. Om in aanmerking te komen voor een bekroning moet een product aan hoge eisen voldoen. De score wordt uitgedrukt in maximaal 5 gouden medailles per onderdeel. Als een product op 3 onderdelen de maximale score haalt en alle andere onderdelen niet lager scoort dan een 4, verdient het de titel Bekroond met Goud. De met goud bekroonde producten zijn voor de consument herkenbaar aan een gouden zegel. Ze zijn ook terug te vinden op de website www.bekroondmetgoud.nl.

Het Nederlands Bakkerij Centrum is het kennis- en adviescentrum voor de bakkerij. Bij het Nederlands Bakkerij Centrum werken diverse keurmeesters met een lange staat van dienst in de bakkerijsector. De keuringen van het Bakkerij Centrum zijn objectief en onafhankelijk en worden al ruim 100 jaar uitgevoerd. Bakkerij Schuiteman is een bakkerij met vestigingen in Garderen en Voorthuizen. Vanuit de gehele regio komen mensen naar de winkels vanwege de hoge kwaliteit van het brood en banket.