Veerkrachtig de Meeuwen verslaat SKF

12-02-2017, 10:31 | Lezersnieuws | Aryan Blok

Na het echec tegen Oost-Arnhem een week eerder (31-20 verlies) is de Meeuwen titelkandidaat af. Dat geldt ook voor de opponent van afgelopen zaterdag 11 februari, SKF. De Veenendalers zijn deze zaalcompetitie ook uitgespeeld.In december wist SKF nipt van de Meeuwen te winnen (22-21). De Puttenaren hadden dus nog wat recht te zetten, dat gebeurde uiteindelijk ook, maar de Meeuwen bracht pas laat in de 2e helft de zaken op orde.

In de 1e helft voerde SKF de boventoon. De Meeuwen deed mee tot 3-3 waarna de Puttenaren (erg) ver weg zakten. De afrondingen waren slecht evenals de passing. Zo kon SKF weglopen naar een 9-3 voorsprong. Met nog 8 minuten op de klok schoot Thom aan't Goor de 4e (!) treffer van de Meeuwen door de korf (4-9). Dat was het sein voor een offensiefje van de Meeuwenkant waarbij de ploeg bij het rustsignaal de stand een wat dragelijker aanzien had gegeven (8-11). Na rust was de Meeuwen beter bij de les, maar SKF kon weer weglopen naar een marge van 5 doelpunten verschil (12-17). Bij de Meeuwen begon het eindelijk te draaien en de ploeg vond bij 16-17 weer de aansluiting. Een belangrijke rol had hier Ezra Bijsterbosch, in het veld gekomen voor Lars Mouw, met twee treffers. Met nog twee minuten op de klok mocht Bart Nieuwenweg vanaf de strafworpstip de Meeuwen naast SKF brengen. Nieuwenweg faalde niet (18-18). SKF wat dacht de wedstrijd in de tas te hebben was duidelijk de weg kwijt. De meegereisde supporters uit Veenendaal werden ook stiller. Opnieuw Ezra Bijsterbosch schoot de Meeuwen op voorsprong (19-18) waarna hij niet lang daarna met kramp klachten uitviel. Zijn vervanger was Richard Tibbesma. Rob Stoffelsen, goed voor 5 treffers in de 2e helft en belangrijk voor de ploeg velde persoonlijk met twee afstandsschoten het vonnis over de Veenendalers (21-19). Geen goede wedstrijd van Meeuwen kant, maar de ploeg toont aan over veel veerkracht te beschikken. Een compliment voor de inzet en werklust van de ploeg is op zijn plaats!

Doelpunten: Rob Stoffelsen 5 ,Lieveke Meiling 4, Esra Ruysink 4, Ezra Bijsterbosch 3, Lars Mouw 1, Thom aan't Goor 1, Nicolien van Nieuwenhuizen 1, Bart Nieuwenweg 1 en Romy Bijsterbosch 1

De Meeuwen speelt a.s. zaterdag 18 februari in Zoetermeer tegen de Meervogels. De wedstrijd in sporthal de Veur begint om 19.30 uur.