Verrassende overwinning op VRD Renkum in openingsronde

01-10-2016, 10:51 | Lezersnieuws | Puttense DamClub

In de eerste ronde van de clubcompetitie hebben de Puttense dammers verrassend gewonnen van het eerste team van VRD Renkum. In Renkum eindigde de wedstrijd in 5-7 met aan Puttense zijde overwinningen van Herman Arissen en Herman Cousijnsen.

//Opvallende uitslag//

De eerste uitslag was de meest opvallende uitslag van deze wedstrijd. Herman Cousijnsen won van de veel sterker ingeschaalde Harry Doomernik (+200 ratingpunten). In een mindere stand sloeg hij combinatief toe (2-0). Henry Kieft slaagde er niet in om deze voorsprong vast te houden en zag tegenstander Henk Hoksbergen de variant spelen tegen een gewaagde Kerkhofaanval (2-2).

//Keurige remise//

René van de Wall zorgde voor de tweede verrassing. Hij hield keurig stand tegen Piet Davidse en bereikte een gelijkspel (3-3). Eenzelfde resultaat behaalde teamleider Henk Timmer tegen Wim van den Berg (4-4).

//50e zet//

Herman Arissen had het betere van het spel tegen Henk Gerritsen. Op de 50e zet verzuimde de Puttenaar, na lang nagedacht te hebben, de eenvoudige winstvariant te spelen. Hij won enige tijd later evenwel de partij (4-6). De ogen waren gericht op de partij tussen Serge Visser en Jos van Deelen van VRD Renkum. Dit keer hield Visser zich staande, in tegenstelling tot de partij die hij tegen Van Deelen speelde in de slotronde van vorig seizoen, en stelde met een gelijkspel de overwinning veilig (5-7).

Het uit de Hoofdklasse gedegradeerde team van KRS Ede won met 8-4 van BDV Bennekom terwijl DCH 2 Harderwijk en DCE Ederveen de punten deelde. In de volgende ronde staat de wedstrijd tussen KRS Ede en PDC Putten op het programma.