Waterpoloërs Triton te laat bij de les

01-10-2017, 11:20 | Lezersnieuws | Triton Heren 1

De waterpoloërs van Triton speelde afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen de studentenploeg van Hydrofiel. Na een moeizaam begin kon de thuisploeg vrij gemakkelijk uitlopen naar een 5-1 voorsprong. Dit verschil bleek achteraf te groot om nog te dichten en werd Triton op een 8-5 nederlaag getrakteerd.

In de eerste twee periodes was Triton zoekend. Aanvallen kwamen niet uit de verf en de bal werd amper in bezit gehouden. Hydrofiel maakte hier optimaal gebruik van en kon door enkele contra aanvallen al vrij snel een 3-0 voorsprong op het bord zetten. Eelco Bakker kon vlak voor het einde van de eerste periode 3-1 aantekenen.

De tweede periode was het spelbeeld niet veel anders. De thuisploeg leefde zich naar hartenlust uit door het vleugellamme spel van Triton. Slechts amper werd de vrije man gevonden alleen ontbrak het in de eindfase dan aan overtuiging of een beetje geluk. Hydrofiel prikte er nog 2 achter doelman David Kras en halverwege stond een schier onoverbrugbare achterstand op het bord; 5-1

De ploeg van coach van Losenoord leek pas vanaf de derde periode wakker en deed de thuisploeg voor het eerst zichtbaar pijn. De ploeg gooide het juk van zich af en speelde vanaf dat moment frank en vrij. Eerst een prima doelpunt door een uitgespeelde manmeer van Stefan Boers, daarna een snelle contra welke doeltreffend werd afgerond door Eelco Bakker (prachtige uitworp van keeper David Kras) en tot slot een mooie tip-inn van Erik Westerbroek zorgde voor een 6-4 tussenstand en leek een goed resultaat binnen handbereik.

Begin vierde periode had Triton enkele kansen op de aansluitingstreffer. Het duurde echter net te lang om definitief het lont in het kruitvat te steken. Hydrofiel overleefde de aanvalsgolven en kon halverwege het laatste kwart de definitieve nekslag geven door een manmeer goed uit te spelen. Daarna was het geloof in een goed resultaat gebroken. De thuisploeg kon nogmaals scoren waardoor het doelpunt in de slotseconden van Stefan Boers slechts voor de statistieken was.

Coach Alidaan van Losenoord was duidelijk in zijn bewoording; 'we hebben hard gewerkt om terug te komen in de wedstrijd. Wanneer we gaan bewegen worden we levensgevaarlijk en creëren we kansen. De handigheid en slimheid ontbreekt nog wat om zo'n wedstrijd naar ons toe te trekken'.

Volgende week wacht het lastige uitduel met Piranha.