• Het verkiezingsprogramma van Wij Putten.

    Arap-John Tigchelaar
  • Kandidaten op de lijst van Wij Putten

    Arap-John Tigchelaar

Wij Putten: bouwen, bouwen en nog eens bouwen

18-12-2017, 12:51 | Lezersnieuws | Luuk Obbink

Bouwen, bouwen en nog eens bouwen. Daarop ligt de nadruk in het verkiezingsprogramma van Wij Putten, dat onlangs is gepresenteerd.

Legde Wij Putten in voorgaande verkiezingsprogramma's al veel nadruk op de bestrijding van de woningnood, voor de komende raadsperiode doet de partij er nog een tandje bij. "Te meer omdat de wachttijd voor een woning in Putten alleen maar langer is geworden", zegt lijsttrekker Herman Luitjes van Wij Putten. Daarop is maar één antwoord mogelijk: fors meer woningen bouwen dan we in het verleden hebben gedaan."

Daarbij moet de nadruk veel meer komen te liggen op betaalbare woningen, zowel in de huur- als in de koopsector. "We moeten bouwen naar de behoefte van de Puttenaar", zegt Luitjes. "Vooral starters kunnen momenteel nauwelijks aan een woning in Putten komen. Daar moeten we vooral voor bouwen." Om een en ander te realiseren wil Wij Putten onder meer heffingen instellen bij de bouw van dure woningen, om daarmee de bouw van goedkopere te kunnen financieren. Ook wil de partij dat de gemeente in het uiterste geval financieel bijspringt als projecten voor betaalbare woningen niet haalbaar blijken. "Dat we starters kunnen huisvesten is in het belang van iedereen", zegt Luitjes.

Verder vindt Wij Putten dat de zorg in Putten vooral laagdrempelig moet zijn. Continuïteit in de zorgverlening is daarbij erg belangrijk. De informatieverstrekking aan de eigen inwoners moet echt verbeteren en de eigen bijdragen moet worden verlaagd.

Nog een onderscheidend element in het verkiezingsprogramma is de nadruk op fietsveiligheid: onder meer een veiliger oversteek bij de Oude Rijksweg en de aanpak van de Stationsstraat. Ook het betrekken van de burger bij de besluitvorming heeft de partij weer hoog in het vaandel staan.

Het volledige programma is te vinden op www.wijputten.nl.