• De mannen van Sterk in Groen

    C.A. Mera

Zes mannen van sterk in rood, naar Sterk in Groen

08-03-2018, 15:06 | Lezersnieuws | Lars

De derde en laatste periode van dit seizoen bij het bedrijfsvolleybal, is van start gegaan. De transfermarkt is weer gesloten, wat betekent dat spelers en sponsors op de plek blijven waar ze nu zijn. Team Friends, een inmiddels rotsvaste A-poule ploeg, wist vlak voor de deadline nog een sponsor aan te trekken. Hovenier Berend Doppenberg was bereid te investeren in de jongens van de toekomst. Een goede zet, als je het de jongens vraagt. Hij is bereid geweest het oude rood te verwisselen voor een frisse, groene glans. Met zijn bedrijf ‘Sterk in Groen’ op de buik en de achternamen op de rug en borst zetten Ykema, Laseur, Aan ’t Goor, Lozeman, Veldman en Mouw de groei voort.

Met de mooi recht geharkte groene strepen op het shirt, afgekleed met zwarte broekjes en groene sokken gaat het team de derde periode van het jaar in. Met het doel om aan het eind van de periode, op het marktplein te Putten, de patatschaal omhoog te kunnen houden. Om samen met de fans een kampioenschap te mogen vieren.

De eerste week was het nog even wennen. Het setuppen en smashen, ook wel hakken genoemd, is in een nieuw textiel toch altijd weer even wennen. Bovendien schitterde Laseur en de nieuwe sponsor door afwezigheid, vanwege een welverdiende vakantie. Het team onderging een nederlaag. Een nederlaag die na een week training op de bank, gerevancheerd werd met een 3-0 overwinning op toch wel één van de directe concurrenten.  Het textiel zat goed, de mannen hadden de benen en bovendien was het team weer geheel compleet. Een overwinning die gevierd werd met de nodige vitaminen in de kantine en een foto samen met de sponsor. Beheerder Tijs stond het team bij in het vergaren van de nodige attributen en de pose kon gefotografeerd worden.

De weg is nog lang maar het groen past de zes atleten in ieder geval goed. Of ze er ook sterk in zullen blijven, zal nog moeten blijken. De steun van de sponsor is in ieder geval al binnen! Er zal wekelijks gesproeid, gesnoeid gemaaid en gezaaid moeten worden om uiteindelijk te kunnen oogsten. Ook aanstaande dinsdag 13 maart is dat weer het geval. Dan staat om 22:00 een kraker op het programma: de katachtige mannen van Sterk in Groen nemen het op tegen de ervaren mannen van Bus.