• Barend Stoffer en Jos van Wijk

    Orion Putten
  • Barend Stoffer, Luuk Schagen, Nino Maarseveen en Jos van Wijk

    Orion Putten

Zilver en brons turners Orion op Districtskampioenschap

15-01-2017, 17:51 | Lezersnieuws | Orion Putten

Bij de districtskampioenschappen regio Oost op zaterdag 15 januari was er zilver voor Barend Stoffer en Jurian Dekker (gastturner). Jos van Wijk behaalde een bronzen medaille. De resultaten op dit kampioenschap, voor turners in de talenten-, 1e, 2e en 3e divisie, bieden mogelijkheden voor de landelijke wedstrijd op zaterdag 11 februari in Duiven.

In de categorie Jeugd 8 kwamen Jos van Wijk en Nino Maarseveen uit voor Orion Putten. Beide turners maakten hun debuut in de derde divisie. Nino turnde met 62.05 pnt. een goede wedstrijd. Op vloer, voltige en brug eindigde hij telkens als derde. Doordat de overige toestellen wat minder goed gingen, greep hij net naast een podiumplaats. Nino werd vijfde. Jos turnde een zeer constante wedstrijd met mooie oefeningen. Op brug en rek werd hij zelf eerste in deze categorie. Door hard te werken bleef hij de concurrentie steeds wat voor en bouwde hij zijn voorsprong langzaam uit. Met resultaat: Jos mocht de bronzen medaille in ontvangst nemen.

Jurian Dekker (gastturner van Olympia Harderwijk) maakte zijn debuut in de categorie Junior I 7. Jurian liet op dit kampioenschap mooie oefeningen met een hoge moeilijkheid zien. Vooral op de toestellen sprong en brug behaalde hij daardoor hoge scores en werd hij 1e in deze categorieën. Helaas ging er op het laatste toestel ringen wat mis met de landing, waardoor hij net naast de gouden medaille greep. Maar een zilveren medaille is natuurlijk ook een mooi resultaat.

Luuk Schagen en Barend Stoffer kwamen dit jaar opnieuw uit in de categorie Senior 5. Luuk turnde een zeer constante wedstrijd. Zijn beste resultaat behaalde hij op het onderdeel vloer. Helaas lukte het nog niet om op vloer en brug een volledige oefening te turnen en greep hij hierdoor net naast een medaille. Luuk werd vijfde. Barend had het afgelopen seizoen vooral gewerkt aan de moeilijkheid van zijn oefeningen. Met resultaat: op maar liefst drie toestellen behaalde hij de hoogste D-score. Omdat ook zijn uitvoering met hoge cijfers beoordeeld werd, mocht hij uiteindelijk plaatsnemen op het erepodium om een zilveren medaille op te halen.