• Start Putten Power Run

  David Simon
 • Putten Power Run

  David Simon
 • Putten Power Run

  David Simon
 • Prijsuitreiking Putten Power Run

  David Simon

Zonnige Putten Power Run

27-05-2017, 08:20 | Lezersnieuws | Bert Doppenberg

Met een kleine 400 inschrijvingen kwamen er op vrijdag 26 mei 2017 347 deelnemers naar de start van de Putten Power Run. Vanwege de voorspelde warmte werden er door de organisatie vooraf extra maatregelen genomen. Het startsein werd dit jaar gegeven door Reiny van de Bunt, afgelopen jaar verkozen tot Puttenaar van het Jaar. Ook bij deze 7e editie werden de deelnemers op het Fontanusplein enthousiast "binnen gepraat" door Henk Borgmeijer.

Vijf kilometer

Verreweg het grootste aantal deelnemers had zich ingeschreven voor de 5 kilometer. Diverse (beginners-) groepen hebben speciaal toegewerkt naar deelname aan deze Putten Power Run. De snelste tijd bij de mannen was voor Herbert Jansen uit Putten, hij liep met 16.40 een mooie tijd op het parcours van de Putten Power Run. Bij de dames finishte Atty Buitenwerf uit Nijkerk op de eerste plaats in een tijd van 24.18. Eline Meijer was de snelste Puttense dame op deze afstand in een tijd van 25:17. Bij de in deze afstand opgenomen jeugdwedstrijd ging de prijs voor de snelste jongen naar Maxwell Bayer uit Huizen, hij liep in een tijd van 20.17. Het snelste meisje op deze afstand was Dyone van Aller uit Putten, zij liep in een snelle tijd van 23.18.

Kwart marathon

Maar liefst 89 mannen en 31 vrouwen stonden klaar om hun snelste tijd op dit parcours neer te zetten. Bij de mannen ging de eerste plaats naar Bert Ruitenbeek uit Hooglanderveen in een tijd van 36.48. Eerste Puttenaar was Abraham Haile Zeru met een tijd van 43.57. Bij de dames eindigde Deesje Doppenberg uit Amsterdam op de 1e plaats met een tijd van 46.26. De snelste Puttense dame was Marieke van Essen, zij liep in een tijd van 49.57.

Halve marathon

Bij de halve marathon kwamen 10 vrouwen aan de start, waarvan Kirsten Hogebrug uit Ermelo met 1.39.35 de snelste was. De snelste Puttense dame op deze afstand was Leanne Teunissen, zij liep in een tijd van 1.50.31. Bij de mannen kwamen 26 deelnemers aan de start. Nico van den Berg uit Amersfoort behaalde met 1.27.47 de snelste tijd. Snelste loper uit Putten was Jeroen Kingmans met een mooie tijd van 1.36.24.

Alle uitslagen en finish foto's zijn te vinden op www.hardloopuitslagen.nl De organisatie van de Putten Power Run is niet mogelijk zonder de steun van vele sponsoren en vrijwilligers. Dankzij de steun van deze sponsoren en alle deelnemers kan de Stichting Rusland Kinderhulp structureel financieel gesteund worden. De organisatie kijkt terug op een geslaagde Putten Power Run.