• Good old Jan Willem Resink in actie

    R. Vaarkamp

Zwaarbevochte zege Triton

13-01-2019, 11:09 | Lezersnieuws | Eelco

De waterpoloërs van Triton zijn met een zwaarbevochte overwinning 2019 goed begonnen. In een gelijkopgaande wedstrijd was de thuisploeg van begin tot einde de bovenliggende partij alleen kon men onvoldoende de wedstrijd definitief naar zich toe trekken. Tegenstander De Houtrib uit Lelystad speelde daar handig op in en kon continue de wedstrijd spannend houden door genadeloos de fouten van triton af te straffen. Met veel kunst- en vliegwerk kon Triton uiteindelijk de overwinning naar zich toe trekken en werden de belangrijke 3 punten bijgeschreven op het totaal.

Dat het een lastige wedstrijd zou worden werd duidelijk in de eerste periode. De Houtrib speelde statisch en Triton had duidelijk moeite de vrije man te vinden. Te weinig beweging zorgde de bezoekers prima in de kaart en kon vrij gemakkelijk tegenstand bieden. Pas aan het einde van de periode kon Stefan Boers uit een manmeer de 1-0 maken.

De tweede periode startte met een doelpunt van Eelco Bakker maar was het vervolgens De Houtrib die aanzette en tweemaal kon scoren. Aan het einde van de periode kon Eelco Bakker bij de tweede paal binnentikken na een mooie pass.

Verdedigend had Triton het vanaf dat moment prima op orde. Good old Jan Willem Resink verdedigende het doel met enkele prachtige reddingen (vaste keeper David Kras ontbrak wegens zakelijke beslommeringen) en ook Egbert van Essen en Robert Bakker zorgde voor de rust en overzicht. Halverwege de 3e periode zorgde Stefan Boers en Erik Westerbroek voor de doelpunten maar kon Houtrib daar ook 2 doelpunten tegenoverstellen; 5-4 Aan het einde van de periode was het Jens Slofstra die een manmeer doeltreffend kon afronden en leek met 6-4 de wedstrijd in het slot. 

Nadat de bezoekers 6-5 kon aantekenen was het Eelco Bakker die voor 7-5 zorgde. Houtrib rechtte weer de rug en sloot aan tot 7-6. Daarna zorgde Jens Slofstra met het mooiste doelpunt van de avond voor 8-6. Na een afgeslagen aanval kon na een pass over de breedte van het bad Slofstra bediend worden en kon van afstand prachtig afronden.
Antoine Sanders zorgde daarna voor de 9-6 en daarmee was de wedstrijd gespeeld. Dat De Houtrib in de slotseconden nog voor doelpunten zorgde was slechts voor de statistieken en werd er op 9-8 geeindigd.

Met deze broodnodige overwinning heeft Triton de aansluiting met de middenmoot weer binnen handbereik. In de komende weken staat de dubbele ontmoeting met de Grunte Hardenberg op het programma.