• Rood Wit scoort met prachtige kopbal 0-1

  tvbloeme
 • Uitstekende redding Rood Wit doelman

  tvbloeme
 • Prima bal onderschepping

  tvbloeme
 • Gevecht om de bal

  tvbloeme
 • Hoog boven de tegenstander uit....

  tvbloeme
 • Rood Wit scoort 0-2

  tvbloeme
 • Mooie kans Rood Wit, bal op de paal

  tvbloeme
 • Mooi de bal afgeschermd

  tvbloeme
 • De Rood Wit verdediging stond als een huis

  tvbloeme

Zwaarbevochten overwinning Rood Wit bij SDS '55

26-11-2017, 20:30 | Lezersnieuws | tvbloeme

Rood Wit had bij SDS '55 niet het meeste balbezit, maar maakte wel de meeste doelpunten, en dan win je de wedstrijd gewoon met 1-2.

Rood Wit begon heel efficiënt aan de wedstrijd. Al bij de eerste de beste aanval in de derde minuut lag de bal in het netje.

De bal werd op rechts gespeeld op Barry Grevengoed die langs de zijlijn naar voren stormde en de bal uitstekend voor het doel schoot waar Jeffrey Kleijer ondanks het feit dat hij behoorlijk gehinderd werd de bal onhoudbaar bij de eerste paal binnen kopte, 0-1. SDS was zichtbaar aangeslagen en Rood Wit had het eerste kwartier weinig moeite met de tegenstander. Daarna kwam SDS beter in de wedstrijd en werden er meerdere kansen gecreëerd maar kansen krijgen is één, ze er in schieten is een ander paar mouwen. Eerst kreeg Arie de Jager de bal van Donovan Rijlaarsdam toegespeeld maar in goede positie verzuimde hij de bal binnen te tikken. Hij was niet de enige want ook Rick Gerritsen en Jaap Evert Roelofsen wisten het doel niet te vinden. En kwam er al een bal door dan stond doelman René van Hemel als een enorme sta-in-de-weg klaar om alle ballen uit zijn doel te beuken. Omdat beide ploegen de aanval zochten werd het een mooie partij met goede kansen aan beide kanten maar de rust brak aan met 0-1.

De tweede helft had Rood Wit wat meer controle op links waar de rechterzijde van SDS de eerste helft voor veel gevaar zorgde. SDS kreeg niet veel mogelijkheden meer en met nog een halfuur te spelen ging SDS voor alles of niks met drie verse wissels. Helaas voor SDS pakte dit niet goed uit, want even later het was Rood Wit die in de tegenaanval via Jiri van Kasteel op rechts gevaarlijk kon worden. Hij gaf de perfecte voorzet op Barry Grevengoed die met een strak schot in de benedenhoek de doelman van SDS kansloos liet, 0-2. Nu moest SDS helemaal komen en in de 68e minuut hadden ze dan toch succes toen de bal ongelukkig voor Rood Wit door Rick Gerritsen bij de tweede paal binnen werd geschoten.

De laatste 20 minuten kregen beide ploegen kansen maar bij Rood Wit was doelman van Hemel verder niet te passeren. Het had in de eindfase zo maar 1-3 kunnen worden toen Barry Grevengoed alleen op de doelman afging, maar hij door een tegenstander van achteren werd aangetikt. De scheidsrechter zag hier niets in zodat de eindstand bleef staan op 1-2.

Drie mooie punten er bij voor Rood Wit dat hiermee weer in het linker rijtje staat. Zaterdag speelt Rood Wit om 14.30 uur thuis op sportpark "De Eendracht" tegen Stroe.