Taalcafé Putten bestaat 3 jaar

21-01-2020, 09:44 | Lezersnieuws | Jaminta

Het Taalcafé in Putten bestaat sinds 1 februari 2020 alweer drie jaar. De afgelopen jaren heeft het Taalcafé tientallen mensen mogen ondersteunen in het Hart van Putten. Iedere donderdagochtend staan er enthousiaste taalvrijwilligers klaar om mensen met diverse achtergronden te begeleiden bij het oefenen van de Nederlandse taal.

Om een taal goed te kunnen spreken is het belangrijk dat mensen de gelegenheid krijgen om veel te oefenen. Het Taalcafé is hiervoor de perfecte plek, hier kunnen mensen vragen stellen, kunnen ze volop oefenen en kennismaken met anderen. Vooral volwassenen die veel willen oefenen met Nederlands spreken, voelen zich snel thuis in het Taalcafé.

Een paar vaste bezoekers van het Taalcafé hebben een stukje geschreven over hun ervaringen met het Taalcafé;

‘Taalcafé van Putten’ door Tatyana Shmygalyova
“Ik bezoek al twee jaar dit Taalcafé. Ik kwam hier de eerste keer in mei 2017. Ik sprak slecht Nederlands maar ik begreep het nog slechter. Ik werd hier vriendelijk begroet. De mensen die ons Nederlands leren zijn aardig. De sfeer in ons Taalcafé is heel leuk. Nu kan ik mijn gedachten uitten. Maar ik versta nog niet alles. Ik hoop dat ik in de toekomst beter Nederlands kan praten en begrijpen, met behulp van de vrijwilligers.”

‘Waarom ga ik naar het Taalcafé?’ door Agnieszka
“Ik ben Agnieszka. Ik kom uit Polen. Ik moet goed Nederlands leren praten. Wij oefenen met praten en lezen. Anderen komen uit Syrië, Irak, Iran of Afrika. Veel landen! Het is ook gezellig. Wij drinken koffie en thee. Soms doen we een spelletje. Alle begeleiders zijn aardig en helpen met taal. Wij kunnen veel lachen. Het is een leuke sfeer daar. Ik heb daar aardige mensen ontmoet.”

Kom ook! 
Kom gerust een keer kijken in het wekelijks Taalcafé. Iedere donderdag om 9.30 uur in het inloophuis Hart van Putten. Je mag ook samen met iemand komen. Voor meer informatie kun je een e-mail sturen naar taalhuis@bnwv.nl.