• Cover Egel op ontdekking

    n.v.g.

Oud Puttenaar Rosalie Hazeleger debuteert met kinderboek

26-01-2020, 18:55 | Lezersnieuws | Rosalie

Prikkelend als een egeltje!
Oud Puttenaar Rosalie Hazeleger debuteert met dierenverhalen

Deze week verschijnt Egel op ontdekking! Een kinderboek vol grappige en ontroerende dierenverhalen van nieuw schrijftalent Rosalie Hazeleger, die zich niet door haar dyslexie liet tegenhouden een boek te schrijven. Myriam Berenschot maakte de kleurrijke illustraties.

Verhalen voor alle leeftijden
Egel op ontdekking is een boek voor alle leeftijden. Het is zowel geschikt om voor te lezen aan kleuters als om zelf te lezen voor iets oudere kinderen. Er staan maar liefst dertig korte verhalen in, met afwisselende thema’s: van spelen met je vriendjes tot filosofische kwesties als ‘kun je zomaar zelf een woord bedenken?’

De wereld ontdekken
Hoofdpersonage Egel wil de hele wereld zien. Hij wil sterk en stoer zijn en zélf nieuwe dingen ontdekken. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Want wat doe je als je erachter komt dat de wereld meer dan 190 landen kent? Wanneer weet je of je verliefd bent? En hoe ontdek je of je iets echt durft? Gelukkig helpen Uil, Beer, mevrouw Zwijn en de andere dierenvrienden Egel graag.

Ontstaan van het boek
Rosalie Hazeleger (1992) heeft altijd een passie gehad voor de Nederlandse taal en het overbrengen van kennis op anderen, met kinderen in het bijzonder. Vijf jaar geleden ontstond bij haar het idee om niet langer alleen te lezen, maar ook te gaan schrijven. Haar dyslexie hield haar hierbij niet tegen, wat resulteerde in het kinderboek Egel op ontdekking.