• V.L.N.R. Kees Doppenberg, Aalt Posthouwer en Wim van Dort

    Aalt Posthouwer

Fontanus schenkt smokings aan een goed doel

05-10-2019, 19:03 | Lezersnieuws | H.

De mannen van het Christelijk Interkerkelijk Mannenkoor “Fontanus” hebben een nieuw kostuum. De oude vertrouwde smoking is vervangen door een meer eigentijds kostuum met bijpassend overhemd, stropdas en pochet. Daar was best veel geld mee gemoeid, dat begrijpt u. Deze investering werd mogelijk gemaakt door sponsors en een eigen bijdrage van de koorleden.

“Wat gaan we doen met de smokings waar we jarenlang in hebben opgetreden?” was de vraag. Een van de leden stelde voor om de pakken te schenken aan de Stichting Putten – Roemenië – Moldavië, kortweg S.P.R.M. Deze stichting doet goed werk voor mensen in de armste landen van Europa. Daar waren de mannen van “Fontanus” het unaniem mee eens.

En dus legden legden Aalt Posthouwer, voorzitter van “Fontanus” en Wim van Dort oud-voorzitter en erelid als eersten hun smoking in een aanhangwagen die voor De Aker stond. Zij deden dat onder toeziend oog van Kees Doppenberg, voorzitter van de S.P.R.M. Daarna volgden de andere mannen van “Fontanus” die hun vertrouwde smoking naar de aanhanger brachten.

Een mooie samenwerking tussen “Fontanus” en de S.P.R.M. en nog duurzaam ook!