Eindelijk uitzege Triton op ZEW Ermelo

19-01-2020, 09:49 | Lezersnieuws | Eelco

Ein-de-lijk was ie daar. De volle winst van Triton sinds lange tijd bij de uitwedstrijd tegen ZEW Ermelo. In tegenstelling tot eerdere jaren waarbij de ploegen altijd gelijkwaardig waren maar ZEW vaak als winnaar uit het bad stapte, was er zaterdag sprake van een totaal andere wedstrijd. Waar Triton de trotste koploper is speelt ZEW dit jaar voor lijfsbehoud.
Twee periodes lang ging de wedstrijd gelijk op maar waren het de bezoekers die in de tweede helft van de wedstrijd duidelijk de betere ploeg waren.

Voor trainer Gerard Wiltvank was het een pikant weerzien met zijn oude club, waar hij vele jaren werkzaam was maar sinds vorig jaar bij Triton de scepter zwaait. Enigzins gespannen werd tijdens de voorbespreking doorgenomen dat Triton op basis van zwemvermogen de tegenstander kapot zou moeten spelen. Dit lukte in de eerste fase van de wedstrijd niet. Met veel intenties gebeurde er veel maar werd vrijwel niets gecreëerd. Vaak was het te vol voor het vijandelijke doel waardoor het lastig werd de vrije man aan te spelen.
Met 1-1 werd de tweede periode ingegaan maar bleef het spel van de puttenaren stroperig. Met twee goed uitgespeelde doelpunten en een doelpunt in de slotseconde van de periode stond er toch opeens een marge van 3 op het bord. 1-4.

Coach Wiltvank bleef op zijn manschappen hameren actief in te blijven zwemmen en het tempo hoog te houden om ZEW de wedstrijd vertragend zou blijven spelen door lang de bal vast te houden vanuit de keeper. Triton kwam echter in die derde periode langzaamaan op stoom en liep uit naar een 3-8 tussenstand.

Pas in die laatste periode was het verzet van de thuisploeg definitief gebroken. Triton kon zich naar hartelust uitleven en de score verder opvoeren naar een 4-12 eindstand.
Doelpunten Triton: Stefan Boers 5x, Geelco Koetsier 4x, Robert Bakker, Jens Slofstra en Egbert van Essen (allen 1x).

Met deze 3 punten was na afloop de stemming in het Puttense kamp opperbest. 'Al vele jaren vinden we onszelf beter dan ZEW maar lukte het nooit om de punten te pakken in Ermelo. Dan is het wel lekker dat je dat nu eindelijk dat doorbreekt en de punten pakt' besloot midvoorspeler Erik Westerbroek.
Coach Wiltvank was tevreden nadat zijn ploeg wederom de volle winst behaalden. 'We zijn rustig gebleven en hebben zeker in de tweede fase van de wedstrijd duidelijk ons spelletje gespeeld. Met 3 punten in de pocket kan je alleen maar tevreden zijn' besloot de trainer met een glimlach van oor tot oor.