Triton verslaat naaste belager

09-02-2020, 09:50 | Lezersnieuws | Eelco Bakker

De waterpoloërs van Triton hebben zaterdag zichzelf een uitstekende dienst bewezen. Tegen naaste belager en runner-up Proteus werd om elke meter gestreden in een zware, fysieke wedstrijd. De hele wedstrijd stond de thuisploeg aan de goede kant van de score en kon het karwei in de laatste periode geklaard worden; 9-8. 

Vooraf was duidelijk dat tegenstander Proteus (10 wedstrijden op rij ongeslagen) er alles aan zou doen om de thuisploeg in haar spel te laten komen. Met veel gehang en getrek, wat helaas te weinig door de scheidsrechters werd opgemerkt, lukte het Triton mondjesmaat door de hechte verdediging te komen. Met een 1-0 voorsprong werd de eerste periode afgesloten (doelpunt Geelco Koetsier). 
In de tweede periode eenzelfde spelbeeld. Proteus verdedigde en Triton probeerde een gaatje te vinden. Vaak werd de bal te snel verloren en kon Proteus daarvan profiteren. Met doelpunten van Stefan Boers, Mark Jonker en Antoine Sanders werd op 4-3 aan de derde periode begonnen. 

Daarin lukte het eindelijk een gaatje in de stand te vinden, iets wat het verdere verloop van de wedstrijd in het voordeel van Triton was. Proteus kon telkens aanhaken maar dan was het vervolgens de thuisploeg die de marge weer op 2 zette. Proteus kon nogmaals de stand verkleinen en werd met 6-5 de beslissende periode ingegaan. Doelpunten in deze periode waren van Erik Westerbroek (2x).

In de laatste periode kwamen beide partijen niet meer toe aan georganiseerd aanvallen uitspelen. Triton probeerde maar was niet bij machte de tegenstander onder de druk te zette. Proteus was daarentegen erg afhankelijk van 1 speler en kon ook weinig schade aan richten. Routinier Egbert van Essen nam in deze fase zijn ploeg op sleeptouw. Met een prachtige boogbal zette van Essen de marge weer op twee. Weer kon Proteus terugkomen maar waren het Westerbroek en Koetsier die een combinatie prachtige afrondde. Daarna was het weer een prachtige boogbal van Van Essen die op 1,5 halve minuut voor het eindsignaal de stand naar 9-7 tilde. Proteus spartelde nog wat en kon toch weer wat terug doen. Echter, Triton speelde de laatste seconden professioneel uit en konden voor de 14e keer op rij de 3 punten worden bijgeschreven op het totaal.

Met een rustperiode van 2 weken breekt daarna de laatste cruciale fase van de competitie. Met deze winst staat de ploeg van Gerard Wiltvank intussen 11 punten voor op de nummer 2 van de ranglijst DWK, dit met nog 7 wedstrijden op het programma.