Weer winst voor waterpoloërs Triton

07-12-2019, 08:20 | Lezersnieuws | Eelco

De waterpoloërs van Triton blijven wekelijks de volle winst halen. Tijdens de inhaalwedstrijd op vrijdagavond tegen De Spreng had de thuisploeg vrijwel heel de wedstrijd de controle en kon de wedstrijd met 11-7 winnend afsluiten. Opvallend was de rol van keeper David Kras vrijdagavond. Vooral in de eerste periode hielp hij zijn ploeg op weg om enkele grote kansen van de bezoekers uit zijn doel te ranselen en zelf kon hij maar liefst 2 keer scoren.

Tegenstander De Spreng speelt al jaren in de subtop van de competitie mee. Dit jaar kwakkelt de ploeg een beetje en staat de ploeg uit Brummen een-na laatste. Maar dat zorgde niet voor onderschatting door de ploeg van Gerard Wiltvank. Geconcentreerd werd aan de wedstrijd gestart en goed uitgespeelde kansen zorgde voor een 3-0 voorsprong na de eerste periode.

In de tweede en derde periode kon Triton haar spel blijven spelen en zorgde de continue aanval voor veel gevaar en verdedigende druk voor de bezoekers. Regelmatig moest De Spreng aan de handrem trekken wat resulteerde, over de hele wedstrijd genomen, op maar liefst 6 strafworpen voor Triton. De thuisploeg ging daar slecht mee om en miste maar liefst 4 keer. Ondanks het gemis van kansen liep Triton in die derde periode uit naar een veilige 9-3 marge.

De laatste periode was de slechtste van Tritonzijde. Regelmatig lagen er mogelijkheden op doelpunten maar was de concentratie weg om het goed uit te spelen. Enige hoogtepuntje was het doelpunt van keeper David Kras. Door een regelwijziging is het dt jaar toegestaan als keeper over de middenlijn te komen. Bij een verkregen strafworp was Kras de aangewezen speler om aan te leggen en rondde koelbloedig af. Verder kabbelde de wedstrijd naar zijn einde. Triton had een ruime marge en De Spreng profiteerde daar optimaal van en kon zodoende nog enkele doelpunten meepikken waardoor er op 11-7 werd gëeindigd. Doelpunten Triton: Erik Westerbroek (3x), Stefan Boers (2x), David Kras (2x), Jens Slofstra, Antoine Sanders, Geelco Koetsier en Mark Jonker (allen 1) 

Coach Gerard Wiltvank was na afloop duidelijk in zijn betoog; 'Vandaag waren we 2 klasses beter dan de tegenstander. Het is aan onszelf te wijten dat we niet verder uitlopen maar grote delen van de wedstrijd hebben we het prima gedaan!'
Volgende week wacht de thuiswedstrijd en is PFC Rheden de laatste tegenstander van dit kalenderjaar.