• Waterwandeling.

    Koos Dansen

Dit is er komende week te doen in de omgeving

VELUWE Nieuwsblad De Band plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen. De volledige lijst met activiteiten is dagelijks te vinden in onze online agenda.

29 november 2018

Putten

[Film Novitiate in Andreaskerk
[19:00 Voorthuizerstraat 14
In de Andreaskerk wordt op donderdag 29 november de film Novitiate getoond. Novitiate gaat over de inwijding in de liefde van een jong meisje, in dit geval de liefde voor God. Ze is opgevoed door een niet-religieuze alleenstaande moeder op het platteland van Tennesee in de jaren '50 en komt al door een studiebeurs op een katholieke school terecht. Cathleen voelt zich snel aangetrokken door het mysterie en de romantiek van een aan God toegewijd leven.

Putten

[Workshop presentatie en mediatraining
[20:00 Achterstraat 22
Arend de Geus, moderator, presentatiecoach, spreker en tevens journalistiek programmamaker, geeft op donderdag 29 november een workshop presentatie en mediatraining in Cava22. De Geus leidt bijeenkomsten zoals congressen en publieksavonden en geeft presentatiecoaching. De kosten voor deze avond bedragen 10,00 euro per persoon (inclusief koffie of thee).

1 december 2018

Uddel

[Sinterklaasfeest Uddel
[13:00 Garderenseweg 33
Sinterklaas heeft laten weten dat hij ook dit jaar weer naar Uddel komt. Hij zal op zaterdag 1 december om 13.00 uur vanaf dorpshuis 'Het Blanke Schot' met zijn pieten een rondgang door het dorp maken. Aansluitend is er in het dorpshuis 'Het Blanke Schot' een gezellig Sinterklaasfeest, voor alle kinderen uit Uddel, Meerveld en Nieuw-Milligen.

Elspeet

[Advents concert Laudate Deum in Elspeet
[19:30 Vierhouterweg 71
Het jong gemengd koor Laudate Deum uit Apeldoorn onder leiding van Arie Kortleven verzorgt op zaterdag 1 december een adventsconcert in de Hersteld Hervormde kerk te Elspeet. Ook zal organist Gerrit Schouten uit Elspeet deze avond een aantal orgelbewerkingen spelen en de samenzang begeleiden. Spreker is Ds. Buijs. Aanvang 19.30 uur.

Jong gemengd koor Laudate Deum is een enthousiaste groep koorleden uit Apeldoorn en omgeving en komt elke week in Apeldoorn om Psalmen en geestelijke liederen in te studeren. Het orgel wordt vaak bespeeld door Johan van der Graaf. Er wordt een collecte gehouden voor Hospice De Regenboog in Nunspeet.

Putten

[Inlevermoment boeldag Hervormde Gemeente
[9:00 Leembruggerweg 5
Iedereen is zaterdag 1 december van 9.00 tot 12.00 uur welkom aan de Leembruggerweg 5 in Putten om spullen in te leveren. Alles dient schoon te zijn en nog in goede staat te verkeren. Let op, er zal geen verkoop zijn.

Putten

[Pietenpret in Winkelcentrum Putten
[13:00 Dorpsstraat 1
Het WCP (WinkelCentrum Putten) organiseert op zaterdag 1 december het Pietenfeest in het centrum van Putten. Grote kans dus het winkelend publiek daar tussen 13.00 uur en 17.00 uur pieten tegenkomt. Ze maken er zoals gebruikelijk weer een dolle boel van.

Putten

[Eindejaarsrit De Zandrijders
[14:00 Kerkstraat 67
A.M.B.C. De Zandrijders organiseert op zaterdag 1 december de laatste autorit van dit seizoen, de Eindejaarsrit. De rit wordt uitgezet en gecontroleerd door Bertus van der Horst.
Op zaterdag 1 december kunnen deelnemers zich inschrijven in Zalencentrum 'De Huifkar', Kerkstraat 67, Putten om 14.00 uur. De rit gaat door het buitengebied van Putten. Meer informatie is beschikbaar via 0341-357523 of www.dezandrijders.nl

Nunspeet

[Marjolein Bastin signeert in Nunspeet
[14:00 Winckelweg 17a
Marjolein Bastin is zaterdag 1 december van 14.00 tot 16.00 uur in het Noord-Veluws Museum aanwezig om te signeren. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld boeken, wenskaarten, agenda's of kalenders door haar laten signeren. In het museum is een speciale Marjolein Bastin museumwinkel.

Ermelo

[Leonie Meijer in theater De Dialoog
[20:15 Raadhuisplein 4
Leonie Meijer heeft in het theater een plek gevonden waar haar liedjes, haar 'live' stemgeluid en haar persoonlijkheid helemaal tot hun recht komen. Met haar nieuwe en inmiddels derde theatertour 'Hier.' gaat Leonie weer een stap verder op de ingeslagen weg. De toegangsprijs is 17,50 euro (inclusief pauzedrankje). Kaarten reserveren kan via www.theaterdialoogermelo.nl

2 december 2018

Staverden

[Waterwetenswaardigheden landgoed Staverden
[14:00 Staverdenseweg 287
Landgoed Staverden is bekend om zijn waterpartijen en beken en het grote witte kasteel. Wie zin heeft om mee te wandelen langs beken en door dalen gaat op zondag 2 december mee met de boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen.
Start: 14:00 uur op de grote parkeerplaats van landgoed Staverden. Reserveren is niet nodig. Informatie: www.glk.nl/activiteiten

7 december 2018

Elspeet

[Sfeervol Adventsconcert
[20:00
Machiel van den Bosch uit Elspeet heeft een concert georganiseerd waarbij het bekende duo Martin Mans (orgel) en Noortje van Middelkoop (panfluit) op vrijdag 7 december advents- en kerstmuziek ten gehore zal brengen. Het vindt plaats in de Hervormde Kerk van Voorthuizen (Kerkstraat 35). Het concert begint om 20.00 uur. Toegang: Volwassenen 10 euro/Kinderen 5 euro.

Nunspeet

[Museumconcert Christianne Stotijn &Friends
[20:00 Winckelweg 17a
Mezzosopraan Christianne Stotijn & Friends treden vrijdag 7 december op in het Noord-Veluws Museum met composities van Puccini, Respighi, Mozart en Tsjaikovski. Adres: Winckelweg 17A Nunspeet. De entreeprijs bedraagt 19,50 euro (inclusief pauzedrankje). Reserveren is mogelijk via mailing@noord-veluws-museum.nl en telefonisch via 0341-250560