• De organisatie van 'Garderen slaat door' op de Putbrink.

    Marit Hop

'Garderen slaat door'

GARDEREN Een unieke dag waar bezoekers kunnen zien waar het kleine dorp Garderen groot in is: Dat is 'Garderen slaat door'. Zaterdag 17 juni zal Garderen in het teken staan van allerlei activiteiten in het dorp. Een team van enthousiaste Garderenen is druk bezig om het evenement tot een groot succes te maken en hoopt Garderen hierdoor groots op de kaart te zetten.

 

Marit Hop

 

Vanaf 9.00 uur in de ochtend slaat Garderen door! Verschillende evenementen zullen dat moment van start gaan in het dorp. 'Garderen slaat door' zal groots worden opgezet zodat niemand het kan missen. ,,Garderen staat bekend als een dorp met mooie natuur waar je goed kunt wandelen en lekker ijs kunst eten, dit is natuurlijk zo, maar Garderen heeft meer. Wij willen aan inwoners en toeristen laten zien waar Garderen groots in is", zo legt Gert Hein Kevelam, medeorganisator van het evenement uit.

 

Het centrum van het evenement is bij de Putbrink, daar zal een horecaplein gevestigd zijn en er is een podium voor verschillende optredens.

 

ACTIVITEITEN Op de dag zelf is Garderen te zien als sportdorp. Sporten in de glooiende natuur rondom Garderen, dat kan bij de 'Molen tot Molenloop' of de 'Rijk Jetten Memorial fietsrace'.

Op het centrale podium zal Garderen te zien zijn als springlevend dorp, doordat het publiek elk uur van een ander optreden wordt voorzien. Garderen als baken in het groen, proef de smaak van het platteland op de markt met streekproducten. Beleef de rijke geschiedenis van het dorp tijdens de rondwandelingen met een gids, of bekijk demonstraties door zandbeeldhouwers bekend van het Zandsculpturenfestijn. Kunstenaars weten het dorp Garderen al meer dan een eeuw te vinden. Garderen kent op dit moment ook vele kunstenaars, zij zullen samen de handen in één slaan onder een speciaal thema genaamd 'ff dimmen'. 

 

KINDERACTIVITEITEN Natuurlijk is ook aan de kinderen gedacht en heeft de organisatie zich gebogen over een tal van kinderactiviteiten. Dit alles is allemaal in één dag, en in één dorp. ,,De georganiseerde activiteiten zijn teveel om in één dag te bekijken, reden genoeg om volgend jaar terug te keren", aldus de organisatie. Bovenstaande activiteiten zijn slechts een deel van wat de organisatie allemaal van plan is. Garderen groots op de kaart zetten is waar het allemaal omgaat.

 

GEZOCHT De organisatie van 'Garderen slaat door' is nog opzoek naar kunstenaars voor het evenement. Voor vragen en aanmeldingen kunnen kunstenaar terecht bij Rouke Bloemsma, via info@roukebloemsma.nl .

Nieuwe ontwikkelingen, een overzicht van de activiteiten, tijden en updates rondom het evenement zullen binnenkort te zien zijn op www.garderenslaatdoor.nl