• Garderen Slaat Door

Garderen slaat opnieuw door

GARDEREN Na een succesvolle eerste editie, slaat Garderen dit jaar weer door. Na een spontaan ontstane en heel succesvolle eerste aflevering van het straatfestival, is er dit jaar een nog uitgebreider en gevarieerder programma. Het evenement vindt dit jaar plaats op 16 juni.

De dag start om 9.30 uur met een 'Garderen Slaat Door'-ontbijt met Butler Lodewijk en Amsterdamse Sjaan. Geïnteresseerden voor het ontbijt kunnen zich via de website van het evenement of een geschreven aanmelding, voorzien van naam en het aantal personen in de box bij de COOP aan de Speulderweg in Garderen, aanmelden. De kosten bedragen 3,50 euro per persoon, betalen gebeurt ter plaatse. Kinderen tot 4 jaar mogen gratis mee-eten.

FOODTRUCKS In de loop van de dag staan er foodtrucks en kraampjes met pannenkoeken, roasted chicken wings, een puntzak friet, pizza, een broodje hamburger, paling, ijs, barbecuegerechten, vers fruit, een suikerspin, popcorn en nog veel meer. In plaats van één podium zijn er dit jaar twee podia en ook op de openbare weg zijn er uiteenlopende optredens, van klassieke zang tot hiphop, van shantykoor tot schlagermuziek, van doedelzakken tot feestband.

NIET ALLEEN MUZIEK Maar er is meer dan muziek. Het kan volgens de organisatie ook een leerzame dag worden. Zo zijn er workshops op het gebied van graffiti en 'moodboards' maken of een wetenschapsfeestje waar droogijs en slijm worden gemaakt. De tweelingzusjes Anke en Tessa Boeve uit Garderen, Nederlands kampioenen synchroonspringen op de trampoline, zullen clinics geven. Dans met Ain't no Joke of ontdek de goocheltrucs van goochelaar Magic Danny. Daarnaast worden er rondleidingen gegeven door 'echte Garderenen' die de geschiedenis van het dorp zullen vertellen.

MOLEN TOT MOLEN-LOOP Net als vorig jaar wordt ook de Molen tot Molen-loop gehouden. Deelnemers kunnen kiezen tussen afstanden van 5 en 10 kilometer. Via de website kunnen lopers zich alvast inschrijven, maar dit is ook op de dag zelf vanaf 9.00 uur mogelijk.

BOOTCAMP Verder is er een bootcamp met Omar Baqi. Kinderen kunnen hun energie kwijt bij Covebo Kids & Co, waar ze onder begeleiding terecht kunnen voor pannakooi, springkussen, penalty shot, ringwerpen en zakslaan. OSCAM, een kunstcollectief uit Amsterdam-Zuidoost, besteedt op verschillende manieren aandacht aan het vijftigjarig bestaan van de Amsterdamse Bijlmer. Mannelijke bezoekers kunnen ouderwets vakmanschap beleven door hun baard vakkundig te laten scheren door barbier Yashin van salon Deniz uit Ermelo.

HELIKOPTER Wie een bijzonder overzicht van alle festiviteiten en van het dorp en de omgeving wil krijgen, kan via de website www.garderenslaatdoor.nl een helikoptervlucht boeken. Deze rit duurt 8 tot 10 minuten. Het programma wordt 's avonds tot 22.00 uur voortgezet op podium 1 en wordt feestend afgesloten door de Plusband. Het complete programma van hét straatfestival van de Veluwe is te vinden op www.garderenslaatdoor.nl.