• Geurtje van den Hoek
  • Geurtje van den Hoek
  • Geurtje van den Hoek
  • Geurtje van den Hoek

Handen uit de mouwen met NLDoet

UDDEL Het was een kletsnatte zaterdag, de tweede van de nationale NLDoet-dagen. Maar sommige klussen moeten nu eenmaal gebeuren en daar is deze landelijke actiedag uitstekend voor geschikt. Dorpshuis Het Blanke Schot heeft een aantal trouwe vrijwilligers en ze waren al vroeg paraat. Maar het plan om de parkeerplaats aan de voorkant op te knappen met een nieuwe laag grint en het perkje in te planten, viel een beetje in het water. De oudste deelnemers Schouten en Wajer hebben wel een paar vrachtjes grint geschept en verdeeld maar zullen een andere keer opnieuw aan de slag moeten. Binnen waren meer vrijwilligers aan het werk, daar werden alle lampen vervangen door LED lampen. Het Blanke Schot is duurzaam bezig op deze manier. Na de spouwisolatie en zonnepanelen moet ook binnen aan een duurzaam milieu gewerkt worden. Op deze actiedag was er geen financiële ondersteuning maar dankzij het grote aantal vrijwilligers kon ook deze klus toch weer geklaard worden.

Geurtje van den Hoek

ADULLAM Bij Stichting Adullam Kroonheim aan 't Hof werd ook hard gewerkt, binnen maar het meeste werk werd toch buiten gedaan. Het was een bedrijvigheid van jewelste. Overal ladders, kruiwagens, hoge drukreinigers en tuingereedschap. De handen werden daar, ondanks de regen, flink uit de mouwen gestoken. Bewoners en vrijwilligers van deze instelling werkten samen aan het schoonmaken van de dakgoten, mos verwijderen op de daken, tuintjes omspitten en beplanten. Kortom, er gebeurde heel veel. Binnen werden stapels broodjes klaargemaakt voor de lunch, want een lekkere hap gaat er dan altijd wel in. 

Speciaal daarvoor was ook Chris Stoffer, Tweede Kamerlid van de SGP, naar Adullam gekomen om al die harde werkers een XXL saucijzenbroodje aan te bieden, gesponsord door SPAR Garderen. Dat ging er bij iedereen wel in. En overal nam Stoffer ruim de tijd om een praatje te maken, hij genoot er duidelijk van. Dat de laatste broodjes waarschijnlijk niet helemaal meer warm waren zal niet zoveel hebben uitgemaakt, de smaak bleef hetzelfde. En het was een mooi gebaar wat deze dag een beetje kleur gaf.