• Jubilarissen Evert Schoutem Henk Bronkhorst en Hans Kroon werden in het zonnetje gezet.

    Picasa
  • Britt speelde een fantastische solo.

    Picasa
  • Fraaie jacks voor Bloaskapel Bi'je Betoetert.

    Geurtje van den Hoek

Juliana luidt voorjaar muzikaal in

UDDEL Het Voorjaarsconcert van Muziekvereniging Juliana werd weer met groot applaus beloond. Jubilarissen werden gehuldigd en het optreden van de Bloaskapel vormde een leuk intermezzo.

Geurtje van den Hoek-Vermeer

De grote zaal van Het Blanke Schot zou niet toereikend geweest zijn voor de honderden bezoekers, maar in de grote sporthal viel dit aantal niet zo op. De Schier is natuurlijk een mooie oplossing, op deze manier hoeven fanfare en drumband niet (tijdrovend) op het podium te verwisselen. Een fraaie opstelling toonde een prachtige vereniging.

Dirigent Dethmer Jan van Heerde leidde de fanfare en na het openingskoraal kwam er een fraai werk van Jacob de Haan op de lessenaar: The Heart of Lithuania. De drumband bracht enkele leuke nummers en ondanks het kleine aantal drummers wisten zij die goed neer te zetten onder deskundige leiding van instructeur Marc Gouswaart. Altsaxofoniste Britt Smorenburg zette een prachtig solistisch werk neer met het vingervlugge nummer Jack and Jill, begeleid door de fanfare. Groot applaus was haar beloning. Het engelse gedicht 'A Caveman told me' voerde de drummers en luisteraars door de geschiedenis van het drummen.

HULDE Elk jaar zijn er wel trouwe leden te huldigen, ook dit jaar weer een bijzonder drietal. Henk Bronkhorst werd 25 jaar geleden de vaandeldrager en hoewel hij sinds een ongeluk gebruik maakt van een rolstoel, is dat voor hem en voor de vereniging geen belemmering om op deze wijze de muzikanten door de straten te leiden.

Hans Kroon is één van de duizendpoten van de vereniging. Geluid, licht, drukwerk, tot voor kort een bestuursfunctie, het bespelen van alle soorten saxofoons, lid zijn van nog twee andere korpsen, ja eigenlijk doet hij alles wat hem voor handen komt. En dat al veertig jaar lang dus een waardevol lid dat alle eer toekomt.

Evert Schouten kreeg een prachtig sculptuur vanwege zijn 60-jarig lidmaatschap. Evert blaast al een aantal jaren niet meer vanwege zijn gezondheid maar trouw als hij is volgt hij alles wat met 'de muziek' te maken heeft, op de voet. Hij is het derde lid dat 60 jaar lid is. Deze heren zijn een goed voorbeeld voor alle anderen. Mooie woorden van voorzitter Erik Bakker en ook van KNMO-afgevaardigde Gouswaart, speldjes, certificaten, bloemen en veel felicitaties hoorden er natuurlijk allemaal bij.

JACKS Na de pauze begon het met enkele vrolijke deuntjes van Bloaskapel Bi'je Betoetert welke normaal gesproken niet op het concert meedoet. Dit jaar was er een speciale aanleiding: SOS Events heeft de kapel gesponsord met fraaie jacks met daarop het nieuwe Juliana-logo, SOS en natuurlijk de naam van de bloaskapel. Samen met de overige fanfareleden speelden ze nog Böhmischer Traum.

De drumband nam het stokje weer over met Blues Train en Bongo Solero waarna de fanfare het nummer Samorim bracht. Mama Mia werd nog vertolkt door de drumband en gezamenlijk sloten fanfare en drumband af met de Marco Borsato Medley. Bezoekers en muzikanten kijken terug op een fantastisch concert.