• Kattenberg bouwt nieuw op De Kolk in Nunspeet.

    Wijnand Kooijmans

Kattenberg Verhuizingen gaat naar De Kolk

NUNSPEET Kattenberg Verhuizingen is gestart met de nieuwbouw op het bedrijventerrein De Kolk in Nunspeet. Het pand wordt in twee fasen opgeleverd aan het verhuisbedrijf dat het predicaat Koninklijk mag voeren.

Wijnand Kooijmans

Het huidige hoofdkantoor is nu nog gevestigd op het bedrijventerrein Lepelingen in Nunspeet. Wat de toekomstige bestemming is van dit terrein is nog onbekend. Er heeft een voorstel gelegen hier een kerkgebouw te realiseren maar het Nunspeetse college van burgemeester en wethouders vindt dit ongewenst op een bedrijventerrein. In de eerste fase wordt op De Kolk een opslaghal gebouwd van 80 bij 27 meter en een hoogte van vijftien meter. De tweede fase bestaat uit een groot logistiek distributiecentrum van drieduizend vierkante meter met daarbij een kantoorruimte van zeshonderd vierkante meter.

OPSLAGHAL De eerste fase is gestart. De verwachting is dat de opslaghal na de zomervakantie gereed is. Fase twee start binnen drie tot vijf jaar na realisatie van de nieuwe opslaghal. Het bedrijf zegt deze keuze bewust te maken, zodat de bouw geen invloed heeft op de bedrijfsactiviteiten van Kattenberg Verhuizingen. Tijdens de nieuwbouw wordt het werk voort gezet vanuit de huidige locatie. Het werk wordt totdat de nieuwbouw is gerealiseerd gecoördineerd vanuit de hoofdvestiging aan de Marconiweg in Nunspeet. Allereerst worden de activiteiten in de overige drie opslaglocaties in Nunspeet geleidelijk aan ondergebracht in de nieuwe opslaghal. Daarna gaan geleidelijk aan alle bedrijfsactiviteiten plaatsvinden vanuit de nieuwbouw op De Kolk.

SPECIALIST Naast verhuizen is Kattenberg Verhuizingen ook specialist in bouwmaterialenvervoer en de logistiek van (keuken)meubelen. Directeur Gert Kattenberg: "Sinds 2016 is de markt volledig aangetrokken en groeit ons bedrijf in alle segmenten. Om goed voorbereid de toekomst in te gaan is nieuwbouw van een opslaghal de eerste noodzakelijke stap." De opslaghal wordt ook wel containerhal genoemd omdat deze vooral is geschikt voor de opslag van particuliere inboedels en bedrijfsinventaris in zeecontainers. Het is het plan inboedels en bedrijfsgoederen op te slaan in de speciaal ingerichte nieuwe containerhal waar plek is voor ruim vierhonderd containers. In de containerhal is het mogelijk de zeecontainers vier hoog op te stappelen. Via een geautomatiseerde bovenloopkraam worden de containers op verhuiswagens geplaatst.

ONTWERP Het ontwerp is bedacht en getekend door Slaa + Van Asselt Architecten, de bouwopdracht is gegund aan Van Klompenburg Bouw en de installatie is in handen van Hellebrekers Technieken. Kattenberg zegt expliciet voor Nunspeetse partijen te hebben gekozen vanwege de persoonlijke benadering. Hij vindt dit ook passen bij de werkwijze van het verhuisbedrijf en de slogan 'Het vertrouwen waard. Het bedrijf is opgericht in 1904. Over de grondaankoop is lang onderhandeld met de gemeente. Op dit moment vinden veel bouwactiviteiten plaats op het nieuwe bedrijventerrein.