• De winkel van Willy en Jan Kok gaat niet dicht.

    Maranke Pater

Kok Interieurs blijft open

PUTTEN Sinds vorige week gonst het van de geruchten dat niet alleen Kok Wonen maar ook Kok Interieurs haar deuren gesloten zou hebben. Kok Interieurs blijft echter voortbestaan.

Maranke Pater

Eigenaresse Willy Kok kan de commotie wel begrijpen. Kok Wonen sloot onlangs omdat de eigenaar met pensioen ging. ,,Voor mensen was het heel verwarrend. Wij zitten met Kok Interieurs in hetzelfde pand maar er is wel een duidelijke scheiding tussen onze winkel en Kok Wonen. Het zijn twee aparte bedrijven van twee verschillende broers. Er is nog een broer, Harry Kok, die een beddenspeciaalzaak heeft en ook hij blijft gewoon geopend. De ingang van Kok Wonen aan de Achterstraat ging echter dicht, dus mensen denken automatisch dat onze winkel ook gesloten is.”

LIFESTYLE Al 24 jaar is Kok Interieurs aan de Gervenhof gevestigd in dit pand. Freek Kok begon in die tijd met zijn designmeubelen aan de Achterstraat, Jan Kok wilde zijn winkel in woningstoffering uitbreiden en samen trokken ze in het pand van de vroegere coöperatie. ,,Het zijn vooral jongeren die denken dat ons bedrijf en het bedrijf van Freek één bedrijf was. Zij hanteerden echter een totaal andere stijl, dat merkte je ook zodra je de onzichtbare grens over ging. Freek verkocht alleen meubelen en wij meubelen, maar ook tapijt, gordijnen, behang en verf. Onze winkel is uitgegroeid tot een lifestylewinkel die het hele land bedient.”

VERHUIZEN Het huidige pand is gekocht door bouwbedrijf Van de Kolk uit Garderen. De Boni en de kringloopwinkel zullen zich er vestigen. Mogelijk komen er appartementencomplexen boven het pand. De onderhandelingen hierover zijn nog gaande. ,,Het is onze bedoeling om te verhuizen naar een andere locatie. Hier wordt opnieuw een showroom gemaakt waar dezelfde sfeer neergezet wordt zoals in deze winkel. Het is goed om te zijner tijd te verhuizen omdat het leuk is om te verfrissen en te vernieuwen.”

Willy is van plan om de nieuwe locatie in te richten met ruim twintig nieuwe stijlkamers. Hier zullen verschillende trends en stijlen te zien zijn. ,,Het voornaamste doel is om dezelfde stijl van werken te houden en het warme huiselijke terug te brengen. Voorlopig zijn we echter nog niet zo ver dat we ons boeltje pakken. Uiteraard houden we onze klanten op de hoogte als de plannen in die richting gevorderd zijn.” Nu al krijgt het echtpaar hartverwarmende reacties van klanten die denken dat ze aan stoppen toe zijn. ,,Ik heb al huilende vaste klanten in de winkel gehad die het zo erg vonden dat we zouden gaan stoppen, maar dat doen we dus niet. Ik denk dat mensen wellicht ook denken dat we vanwege onze leeftijd zullen stoppen, maar we hebben geen kinderen die ons zouden kunnen opvolgen en we vinden ons werk nog veels te leuk. Momenteel werken we wel naar een jongere opvolging toe.”

Kok Interieurs heeft van het leegstaande deel nu een outlet gemaakt met designmeubelen van Kok Wonen en eigen outletproducten.

a        [Kok Interieurs, Gervenhof 35, 0341 353 786, www.kokinterieurs.nl