• NL Doet 2015

    Jeannette Schols

Koninklijk bezoek tijdens NLdoet bij Norschoten

REGIO Norschoten deed vrijdag 20 maart mee aan de elfde editie van NLdoet, georganiseerd door het Oranje Fonds. Zo'n vijftig scholieren van De Meerwaarde uit Barneveld en een aantal vaste en nieuwe vrijwilligers staken de handen uit de mouwen bij verschillende klussen zoals tuinieren, verhuizen, in de beautysalon en bij een potje koersbal. Ook de directeur van het Oranje Fonds, Ronald van der Giessen, hielp Norschoten dit jaar een handje mee. Als klap op de vuurpijl kwam ook de koninklijke familie helpen bij de verschillende activiteiten.

Prinses Beatrix, Prinses Aimée, prinses Annette, Prins Floris, Prins Bernhard en Tjalling ten Cate verrasten zowel de medewerkers, de bewoners als de vrijwilligers met een bezoek. Zij hielpen de grote groep scholieren en vrijwilligers met hun werkzaamheden.

Norschoten is erg blij met de grote groep scholieren die dit jaar een dagje vrijwilligerswerk komen doen bij Norschoten. Het is mooi om te zien hoe jong en oud bij elkaar komen. Naast een grote groep leerlingen waren er ook een aantal vaste en nieuwe vrijwilligers die meededen met de verschillende activiteiten. De persoonlijke aandacht die er was, van zowel de vrijwilligers al de koninklijke familie, voor de cliënten maakte dat niet alleen de vrijwilligers en het bestuur van Norschoten, maar bovenal de cliënten deze dag als erg positief en onvergetelijk hebben ervaren.

Activiteiten

De oude school herleeft, met schoolfoto's

Deze activiteit bracht veel herinnering en herkenning bij de cliënten naar boven. In passende kleding gingen zij samen met vrijwilligers terug de schoolbanken in. Schoonschrijven met inkt en een kroontjespen, rijtjes plaatsnamen stampen bij aardrijkskunde en luisteren naar spannende verhalen bij de geschiedenisles. Ook werden er schoolfoto's gemaakt en zijn oude schoolfoto's opgezocht.

Een nieuwe lente

De terrassen zijn schoongemaakt en de tuinmeubels zijn uit de schuur gehaald door de vrijwilligers en prinses Beatrix en prinses Aimée. De bloembakken zijn weer gevuld en groente en bloemen zijn ingezaaid. Ook prins Floris, prins Bernhard en meneer Tjalling ten Cate hielpen een handje mee in de tuin. Met persoonlijke aandacht voor de cliënten hebben de vrijwilligers en de cliënten hebben samen een nieuwe lente geplant

Beautysalon en koersbal.

De vrouwelijke cliënten van Norschoten hebben zich door de vrijwilligers en prinses Annette laten verwennen in de beautysalon. Degenen die in waren voor wat meer actie deden samen met de vrijwilligers, prins Floris, prins Bernhard en meneer Tjalling ten Cate mee aan de koersbalwedstrijd.

Inburgering Kootwijkerbroek

In Kootwijkerbroek is onlangs het nieuwe pand in gebruik genomen. De nieuwe inwoners van Kootwijkerbroek wilden graag in contact komen met inwoners van Kootwijkerbroek. Onder het genot van muziek, een hapje en een drankje konden de bewoners van het nieuwe pand kennismaken met de inwoners van Kootwijkerbroek.

Daarnaast heeft een groep leerlingen gezorgd dat de laatste spullen naar Kootwijkerbroek zijn verhuisd.

High Tea in Putten

Op de locatie in Putten is door Stichting Welzijn Putten een high tea met beautysalon georganiseerd,