• Archief BDUmedia

Lintje voor Elspeetse brandweermannen

ELSPEET Burgemeester Breunis van de Weerd heeft vrijdagavond twee Koninklijke Onderscheidingen (Lid in de Orde van Oranje-Nassau) uitgereikt aan de heren A. Frens en A. van de Zande. Ze kregen de onderscheiding ter gelegenheid van hun afscheid als vrijwilliger bij de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) brandweerpost Elspeet.

De heer Frens is per 1 juli van dit jaar eervol ontslag verleend en voor de heer Van de Zande was dat per 1 maart 2017. Het officiële afscheid van hen vond vanavond plaats op de jaarlijkse korpsavond van de brandweervrijwilligers in de Brandweerkazerne Elspeet.

De heer Frens heeft zich gedurende de periode van 1984 tot 1 juli 2017 als vrijwillig brandweerman ingezet voor de brandweerpost Elspeet in de gemeente Nunspeet. Hij heeft in de loop der jaren meerdere diploma's en certificaten behaald en met veel inzet mensen in nood geholpen. Hij is begonnen als aspirant manschap. In zijn laatste functie was hij aangesteld in de rang Hoofd Brandwacht. Ook is hij jarenlang het aanspreekpunt voor de communicatiemiddelen in het korps geweest.

De heer Van de Zande heeft zich gedurende de periode van 1996 tot 1 maart 2017 als vrijwillig brandweerman ingezet voor de brandweerpost Elspeet in de gemeente Nunspeet. Hij heeft diverse diploma's en certificaten behaald en met grote inzet burgers uit hun nood gered. Hij is begonnen als aspirant manschap. Zijn laatste rang was Brandmeester en daarin vervulde hij de rol van bevelvoerder. Daarnaast was hij zeer actief in de wedstrijdploeg.