• AberMedia

Live blog: Probleem opgelost; stroom snel weer terug (gesloten)

REGIO Huishoudens, bedrijven en winkels in een grote regio hebben vrijdagmiddag te maken gehad met een stroomstoring. De storing gold volgens Liander onder meer voor Harderwijk, Ermelo, Barneveld, Kootwijkerbroek, Nunspeet, Elspeet, Oldebroek, Putten en Stroe. Ook een deel van Flevoland zit zonder stroom. Het probleem in een verdeelstation in Harderwijk is inmiddels opgelost en daarmee zou iedereen weer stroom moeten hebben. Lees hieronder het liveblog over de grote storing.

16.32 uur Met het oplossen van de storing komt er ook een einde aan dit liveblog.

16.25 uur Steeds meer gemeenten melden via sociale media dat de stroomstoring is opgelost. Mochten inwoners toch nog problemen ervaren, dan kunnen ze zich melden bij de brandweerkazernes.

16.10 uur TenneT meldt dat het probleem in het verdeelstation in Harderwijk is opgelost en dat de stroomvoorziening in het hele gebied snel weer op orde zou moeten zijn.

16.04 uur Ook uit plaatsen als Elburg, Oldebroek en Nunspeet komen nu signalen dat de stroom weer terug is. En ook de NS meldt dat de beperking tussen 't Harde en Putten voorbij is en dat de treindienst weer hervat wordt.

15.58 uur De eerste meldingen dat er weer stroom is, druppelen binnen via sociale media. Onder meer uit Ermelo en Garderen komen die geluiden. Ook de VNOG meldt dat de stroomvoorziening op diverse plaatsen weer op gang komt.

15.50 uur Brandweerkazernes in de hele regio zijn bemand en kunnen inspringen in het geval dat nodig is. Eventuele incidenten kunnen ook bij de brandweer gemeld worden, meldt de VeiligheidsRegio Noord- en Oost-Gelderland.

15.40 uur De hulpdiensten hebben opgeschaald naar Grip4. Dit betekent dat dat er meerdere gemeenten gaan samenwerken onder provinciale coordinatie.

15.10 uur Op sociale media regent het meldingen over de overlast. Zo zijn er meldingen van uitvallende liften en stilstaande treinen. De NS meldt dat tussen Amersfoort en Zwolle geen treinen rijden en dat reizigers rekening moeten houden met een extra reistijd van een uur. Verder blijven spoorbomen dicht met verkeersopstoppingen tot gevolg en is ook het telefoonverkeer voor een groot deel uitgevallen. In het Dolfinarium stond de roggenshow op het punt van beginnen, maar door de storing kon die show niet starten.

15.05 uur De eerste meldingen kwamen iets voor drie uur vanmiddag binnen. De oorzaak zou liggen bij een probleem met de hoogspanning in Harderwijk, maar dit is nog niet bevestigd. Om hoeveel huishoudens het precies gaat, is nog niet bekend.

Foto uit archief