´Hulp bij het huishouden blijft in Putten gegarandeerd´

PUTTEN In november 2015 heeft Thuiszorg Service Nederland (TSN) bekendgemaakt dat haar onderdeel 'Hulp bij het huishouden' financiële problemen heeft. TSN biedt ook in de regio Noord-Veluwe, waaronder de gemeente Putten, huishoudelijke hulp. De gemeenten bereiden zich op dit moment voor op een faillissement bij TSN. Het college van Putten heeft op 1 maart besloten dat de hulp bij het huishouden gegarandeerd blijft. De organisaties Thuiszorg in Holland, Thuiszorg van Oranje, Zorggroep Noordwest Veluwe en Atlas zijn bereid en in staat om in Putten de huidige TSN-cliënten over te nemen.

De bewindvoerders van TSN hebben in de afgelopen weken geprobeerd om een overname te regelen met zorgaanbieder Buurtzorg Nederland. Dit is echter voor de Noord-Veluwse gemeenten niet gelukt. Daarom zijn de gemeenten in gesprek met de andere zorgaanbieders van hulp bij het huishouden in deze regio. De gemeenten zorgen ervoor dat alle hulp door een van deze zorgorganisaties wordt voortgezet. Wethouder Kleijer: ,,Als TSN failliet gaat, blijven mensen in Putten de huishoudelijke hulp krijgen die ze nodig hebben. Verder vragen wij bij de zorgaanbieders nadrukkelijk aandacht voor het personeel van TSN."

Alle betrokken cliënten in de regio zijn per brief geïnformeerd over de huidige situatie. Zodra het faillissement van TSN is uitgesproken, neemt de gemeente contact op met de cliënten om aan te geven hoe de hulp in het huishouden overgaat naar een van de andere aanbieders.